More

  Victor Ponta: E evident că nu la mine se referea domnul Băsescu când vorbea despre ofițerul sub acoperire

  1

  Premierul Victor Ponta a declarat joi, la Bistrița, că este “evident” că președintele Traian Băsescu nu se referea la persoana sa când vorbea despre un candidat la alegerile prezidențiale care ar fi ofițer sub acoperire, pentru că tot președintele afirmase că i-a verificat pe toți membrii guvernului său.

  “Din punct de vedere politic, e evident că nu se referea la mine domnul Băsescu, pentru că tocmai a declarat că ne-a verificat pe noi toți, cei care suntem membri ai Guvernului, și are confirmarea că nu noi suntem.

  Dar nu cred că aceasta trebuie să fie tema de campanie, să-l găsim pe domnul sau pe doamna care, nefiind miniștri, nu știu, au activat sau activează în servicii de informații. Dacă activau pentru vreun serviciu de informații, nu știu, al Rusiei sau al Coreei de Nord, sigur că era o problemă. Dacă își fac datoria, doamna sau domnul, față de țară, cred că merită felicitați pentru asta”, a spus Ponta.

  Prim ministrul spune că divulgarea unor astfel de informații, aflate în calitate de membru CSAT, reprezintă o infracțiune și reprezintă “un semnal foarte prost” pentru serviciile de informații române.

  “Din punct de vedere instituțional, eu sunt vicepreședinte al CSAT, am niște obligații legale. Chiar dacă aș ști vreodată de oricare, de orice persoană că lucrează pentru un serviciu de informații român, în primul rând n-aș vorbi despre asta pentru că este ilegal, în al doilea rând ar fi un semnal foarte prost pe care l-aș da instituțiilor. Aceste instituții ne apără și pe noi, și pe dumneavoastră și apără societatea românească de pericolele la adresa siguranței naționale.

  Dacă eu m-aș apuca să vorbesc într-o conferință de presă sau la televizor despre lucrurile pe care le aflu ca și vicepreședinte al CSAT, repet, ar fi în primul rând o infracțiune, în al doilea rând o iresponsabilitate. Vreau să dau un mesaj foarte clar, de sprijin pentru instituțiile statului și pentru oamenii care își fac datoria”, a mai spus Victor Ponta.

  Premierul a efectuat, joi, o vizită în județul Bistrița-Năsăud, alături de vicepremierul Liviu Dragnea și ministrul Transporturilor, Ioan Rus, ocazie cu care a participat la inaugurarea Gării Bistrița Nord, a DN 15 A, care face legătura dintre Bistrița și Reghin, dar și la semnarea unui contract de finanțare pentru continuarea lucrărilor la campusul Colegiului național “Liviu Rebreanu” din Bistrița.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE