More


  Victor Ponta: Paşcu, Boştinaru sau Ivan au experienţă în PE şi pot fi foarte buni vicepreşedinţi

  =

  ponta

  Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că, după desemnarea Corinei Creţu pentru postul de comisar, funcţia de vicepreşedinte al PE va reveni tot PSD, iar Ioan Mircea Paşcu, Victor Boştinaru şi Cătălin Ivan au suficientă experienţă pentru a fi ”foarte buni” vicepreşedinţi.

  ”Haideţi să fie întâi liber (postul de vicepreşedinte al PE deţinut în prezent de Corina Creţu – n.r.), după care sunt câţiva dintre colegii noştri, domnul Ioan Mircea Paşcu, domnul Boştinaru, domnul Cătălin Ivan, care au suficientă experienţă în PE şi care, cu siguranţă, vor putea fi foarte buni vicepreşedinţi ai Parlamentului”, a precizat Victor Ponta. ”Este funcţia PSD prin algoritmul politic”, a mai spus Ponta, adăugând că numirea unui nou vicepreşedinte va fi făcută de delegaţia PSD din PE.

  Întrebat dacă funcţia nu aparţine unei femei pentru a respecta paritatea, Ponta a spus că a discutat deja cu preşedintele PE, Martin Schulz, iar funcţia va fi ocupată de unul din cei trei. ”Nu, am discutat cu domnul Schulz şi doamna Dăncilă (Viorica Dăncilă – n.r.) este liderul delegaţiei. Deci, era vorba de unul din cei trei colegi ai noştri. Dar o să avem discuţia asta după ce e liberă poziţia, nu înainte”, a spus Ponta.

  Totodată, premierul Victor Ponta a declarat, luni, că vicepreşedintele PPE Anca Boagiu l-a asigurat că membrii PDL din PE sprijină pe comisarul desemnat de România, precizând că astfel sunt speranţe că europarlamentarul PSD Corina Creţu nu va fi blocată în Executivul european pe criterii politice. Premierul a subliniat că este “un lucru extrem de important” că există “sprijin şi din partea celor de la PDL şi din partea tuturor celorlalţi” pentru comisarul desemnat. “Ne dă speranţe că la audierea în Parlamentul European – acolo audierea este cu vot şi cu emoţii mai mari – doamna Creţu nu va fi, într-un fel sau altul, blocată pe criterii politice”, a spus Ponta.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img