Volei – CSM, învingătoare în turneul de la Walferdange4

Voleibalistele de la CSM Satu Mare şi-au încheiat primul turneu din periplul prin Europa. Elevele lui Adrian Pricop au disputat şapte meciuri de verificare în Luxemburg, în oraşul Walferdange, alături de echipe din Franţa, Belgia, Olanda, Luxemburg şi România. Ceea ce este îmbucurător este faptul că fetele noastre au reuşit să şi câştige competiţia.

Sistemul de joc a fost unul interesant, până în finală s-au jucat două seturi, indiferent dacă scorul la seturi a fost egal. În prima confruntare CSM a întâlnit vicecampioana Olandei, Sliedecht, scor 1-1. A urmat echipa franceză de ligă secundă Mulhouse, de care CSM a trecut cu 2-0, acelaşi scor înregistrându-se şi în întâlnirea cu belgiencele de la Bullion.
În faza superioară, fetele noastre au reuşit să învingă o altă echipă din Olanda, Apeldoorn, iar apoi a urmat o remiză cu Terville din Franţa, ambele echipe din primul eşalon. Finala le-a pus faţă în faţă pe voleibalistele de la Satu Mare şi pe cele de la echipa gazdă, Walferdange, pe care sportivele lui Pricop le-au învins cu 2-0 şi şi-au adjudecat trofeul. Având în vedere că trofeul este transmisibil, la anul echipa e invitată să-şi apere cupa câştigată. “Relaţiile de joc s-au sudat destul de bine, singura problemă pe care am avut-o a fost libero-ul, care nu a reuşit să se ridice la nivelul celorlalte jucătoare şi ne gândim să aducem unul cu experienţă, pentru a stabiliza faza de construcţie pe atac, cu preluări din serviciu mai eficiente“, a spus din Luxemburg Pricop. Pentru CSM au evoluat Alexandra Molnar, Angelica Podină, Alexandra Mişca, Adriana Matei, Beata Vaida, Alexis Mathews, Ivana Zburova şi Denisa Mocar.
De azi, voleibalistele de la CSM vor evolua în Franţa, la Quimper, tot în cadrul unui turneu de pregătire. Acolo vor evolua cinci partide împotriva unor formaţii din Franţa şi Cehia.
Daniel Chiorean

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts