More

  Week-end însângerat pe şoselele Sătmarului

  accident

  Pe raza judeţului Satu Mare s-au produs, la sfârşitul săptămânii trecute, patru evenimente rutiere soldate cu rănirea a trei persoane. Primul accident a avut loc vineri pe strada Dariu Pop din municipiul Satu Mare, în cadrul căruia Grigore M., în vârstă de 64 de ani, din Satu Mare, în timp ce conducea un autoturism marca Dacia Logan, pe fondul neacordării priorităţii de trecere, a accidentat-o grav pe Elisabeta C., în vârstă de 43 de ani din Satu Mare, care s-a angajat în traversarea regulamentară a străzii pe trecerea pentru pietoni, marcată şi semnalizată corespunzător. Un alt eveniment rutier a fost înregistrat tot vineri pe DN 19A, în localitatea Supuru de Sus, unde Ioan B., în vârstă de 27 de ani, care conducea un autoturism BMW, pe fondul neacordării de prioritate, a intrat în coliziune cu autocisterna condusă regulamentar pe drum prioritar de către Tibor D., în vârstă de 42 de ani. În urma evenimentului a rezultat rănirea uşoară a lui Maria M., în vârstă de 19 ani, din Supuru de Sus, pasageră în autoturism.

  La rândul lor, lucrătorii Poliţiei Oraşului Negreşti Oaş au fost sesizaţi sâmbătă prin Serviciul Apeluri de Urgenţă 112, de către Gheorghe H., în vârstă de 22 de ani, din localitate, despre faptul că a fost implicat într-un accident de circulaţie. Acesta, în timp ce conducea un Opel pe DN 19, dinspre comuna Oraşu Nou spre comuna Vama, s-a angajat într-o depăşire neregulamentară şi fără să se asigure a unei coloane de autovehicule şi s-a tamponat frontal cu un Ford condus regulamentar din sens opus, de către Vasile C., în vârstă de 63 de ani, din comuna Vama. În urma accidentului a rezultat rănirea uşoară a şoferului din Ford şi avarierea celor două autovehicule.

  Cel de-al patrulea eveniment rutier s-a produs pe DN 19 A, în localitatea Mădăras, în cadrul căruia Gavril O., în vârstă de 43 de ani, din satul Răteşti, comuna Beltiug, în timp ce conducea un Volvo, într-o curbă la stânga de la ieşirea din localitate, a pierdut controlul volanului şi a intrat cu autoturismul în şanţul din partea dreaptă a direcţiei de mers Satu Mare-Ardud, rezultând avarierea autoturismului. Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care i-au fost recoltate probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.
  Pavel Prodaniuc

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE