ACS Petra-Şah Satu Mare a câştigat turneul de pe teren propriusah

Şahul sătmărean a fost şi este apreciat în ţară şi nu numai. Cu ani în urmă oraşul nostru a avut echipă în prima divizie, cu rezultate foare bune. O veste bună a venit din lumea şahului, Satu Mare are din nou o echipă în Divizia A.

În perioada 3-7 octombrie CS Voinţa a organizat turneul din cadrul Campionatului Naţional de şah – Divizia B, seria Nord-Vest. La start s-au înscris zece echipe din Arad, Timiş, Sighetu Marmaţiei, Cugir, Cluj Napoca, Bistriţa şi Satu Mare. Bătălia s-a dat practic pentru locul doi, pentru că ACS Petra-Şah Satu Mare şi-a respectat blazonul şi a câştigat detaşat. Nu numai că au câştigat la scor toate meciurile, dar rezultatul final a consemnat 23 de victorii şi doar cinci remize a celor şase jucători din echipă, şi 25 de puncte ELO câştigate în condiţiile diferenţei mari dintre aceştia şi ceilalţi jucători. Astfel clubul sătmărean va evolua la anul în Divizia A. Pentru ACS Petra-Şah Satu Mare au obţinut promovarea Ciprian Muntean, Petrică Costin, Călin Gheorghiu, Mircea Marinescu, Alin Ardelean și Sergey Pavlov.

Surpriza plăcută a turneului au realizat-o şahiştii de la ASC Bistriţa care s-au clasat pe doi, în condiţiile în care pe lista de start au ocupat doar poziţia a şasea. Date fiind condiţiile actuale, în care mai multe echipe de Divizia A şi chiar Superligă şi-au anunţat neparticiparea la campionatul pe echipe de la Călimăneşti-Căciulata, sunt şanse mari ca în 2015 echipa din Bistrița să participe în eșalonul superior, divizia A.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts