Adrian Pop a câştigat Cupa RomânieiAdrian-Pop-3

Ieri a venit rândul băieţilor să se lupte în cadrul Cupei României la spadă, competiţie ce se desfăşoară în Sala Flămânda din Complexul Sportiv Tomis din Constanța. În total au fost înscrişi 48 de sportivi.

De la CSM Satu Mare, cei trei spadasini de la CSM Satu Mare. Betalan Arkosi, Adrian Szilagyi şi Adrian Pop, au reuşit să se califice pe tabloul de opt. Pentru intrarea în patru Adrian Szilagyi l-a întâlnit pe fostul său coleg de la CS, sătmăreanul Otto Tardi de la CSU Tg. Mureş. Iar într-un alt duel pentru accederea pe tabloul de patru, Adrian Pop a dat chiar peste coechipierul său, Bertalan Arkosi. Din primul duel sătmărean, învingător a fost Otto Tardi, care s-a impus la limită, cu 15-14. Şi Adrian Pop a câştigat în aceeaşi manieră în faţa colegului său Arkosi, tot cu 15-14. Cei doi s-au calificat în semifinale, iar Arkosi a terminat pe şapte şi Szilagyi pe opt.

În semifinale, Adi Pop a trecut de Dorian Pârvan cu 13-12, iar Otto Tardi l-a învins pe Cosmin Epurescu cu 15-7. A fost aşadar o finală 100% sătmăreană, între Pop şi Tardi. Sportivul de la CSM Satu Mare l-a învins clar, cu 11-4 şi astfel, Adrian Pop şi-a adjudecat cupa, iar celălalt sătmărean a terminat pe doi.

Astăzi este programată proba pe echipe, unde CSM-ul se va baza pe tripleta Pop, Szilagy şi Arkosi, cu un total de 11 echipe la start. Iar duminică, în aceeaşi sală de la Constanţa, sportivii vor participa la Memorialul Paul Călin.
D. Chiorean

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts