More


  Corlățean: Băsescu folosește serviciile ca aparat de campanie politică pentru doamna visurilor sale politice

  - Advertisement -

  1

  Președintele Traian Băsescu folosește serviciile de informații ale țării ca aparat de campanie politică pentru “doamna visurilor sale politice” iar ieșirile sale publice devin “grotești”, dar mai ales “toxice” pentru viitorul României, a afirmat, marți, vicepreședintele PSD Titus Corlățean.

  Potrivit unei declarații de presă remise AGERPRES, Corlățean apreciază ca “extrem de negativ” modul în care președintele Băsescu, aflat la finalul a două mandate “cu rezultate mai mult decât mediocre”, înțelege să iasă din scenă.

  “Este nu numai imoral, dar și ilegal ce face astăzi. Lansând tema artificială a ofițerului acoperit, compromite imaginea unor instituții cu rol fundamental în protejarea securității, democrației și independenței țării. După ani dificili de reformă și credibilizare a SRI și SIE, un președinte care s-a ascuns sistematic în spatele acestor instituții demarează, la sfârșit de mandat, un scenariu menit să compromită cele două servicii și să-i diabolizeze pe cei ce, în interiorul acestora, cu discreție și sacrificiu slujesc interesul național”, afirmă social-democratul.

  Corlățean îl acuză pe șeful statului că încalcă “cu obstinație” regulile privind independența justiției, “apostrofează magistrații, dictează verdicte, amenință instituții”.

  “Ieșirile sale publice devin grotești, dar, mai cu seamă, devin toxice pentru viitorul acestei țări. Este revoltător cum, prin tot ce întreprinde în aceste ultime zile de mandat, ne face să credem că singura sa filosofie politică este: ‘după mine potopul’. Nu mai are nicio limită, nu mai are respect pentru prevederile constituționale, nu mai are respect pentru normele specifice unei societăți democratice, nu mai are bună cuviință și nici măcar nu se mai ferește de penibil”, a afirmat social-democratul.

  Vicepreședintele PSD mai afirmă că șeful statului intervine direct în campania electorală pentru a o susține, “de o manieră care te face să roșești, pe una dintre doamnele candidat la Președinție”. În opinia lui Titus Corlățean este vorba de o susținere care trece dincolo de politic, una “viscerală” și inacceptabilă unui om de stat.

  Acesta consideră că acțiunile lui Băsescu riscă să “desfigureze” România în fața partenerilor europeni și transatlantici.

  “Este nevoie să explicăm că acest comportament deviant este doar o formă a depresiei politice de care suferă persoana dubioasă care aproape că uzurpă astăzi demnitatea de președinte. Este timpul să-l întrebăm foarte răspicat: Cine ești dumneata, domnule Băsescu? Și mai ales, cine ai fost dumneata, tovarășe Băsescu? Este poate timpul să căutăm și să citim mai atent informările nevinovate ale comandatului Băsescu. Stilul, domnule aproape fost președinte, nu s-a schimbat, tot a poliție politică mirosiți și după 25 de ani de democrație”, conchide Corlățean, conform sursei citate.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img