More


  Creşterea economică, direcţionată în special spre cei cu venituri mici

  - Advertisement -

  ponta

  Producţia din industrie în 8 luni a crescut cu 9%, iar exporturile au crescut cu 7%. Economii precum Germania, Suedia, Belgia, Austria, Danemarca, Olanda ş Franţa au crescut mai puţin decât România, iar Finlanda, Italia, Grecia, Croaţia şi Cipru au manifestat o scădere a producţiei reale. În România, producţia industrială a crescut cu 9% la opt luni, faţă de aceeasi perioadă din anul trecut. Exporturile au crescut cu 7%. Este un semn că România se dezvoltă sănătos, printr-o creştere industrială şi a exporturilor, adică prin ceea ce producem la noi în ţară şi vindem celorlalte state europene şi celorlalţi parteneri economici mondiali ai României. FMI a revizuit în creştere la 2,4% estimările referitoare la creşterea economică din acest an, potrivit raportului World Economic Outlook, publicat marţi. În raportul publicat în primăvara acestui an, FMI estima o creştere de 2,2% pentru economia românească. Chestiunea cu recesiunea tehnică este pur statistică.

  Comparativ cu luna august a anului precedent, câştigul salarial mediu nominal net a crescut cu 4,9%, iar puterea de cumpărare a angajaţilor a crescut cu 4%. Preţurile de consum au scăzut în august 2014 cu 0,3% comparativ cu iulie 2014 şi au crescut cu numai 0,84% comparativ cu august 2013. Exporturile României au atins un nivel record de 4,8 mld euro în luna iulie 2014! Comparativ cu primele 7 luni din 2013, exporturile s-au majorat cu 8,9% în lei, respectiv cu 7,5% in euro.

  Guvernul Ponta va continua să facă dreptate, să reducă inechitatea socială, să fie alături de pensionari şi de grupurile vulnerabile. În noul buget există posibilitatea ca pensiile să fie indexate cu până la 5%. Guvernul Ponta a dat pensionarilor banii tăiaţi de Guvernul Boc şi a majorat pensiile peste rata inflaţiei. Acest proces de creştere a pensiilor şi de reparaţie socială continuă. De asemenea, începând cu ianuarie 2015, indemnizaţiile persoanelor cu handicap vor fi majorate. Guvernul lui Traian Băsescu a tăiat aceste indemnizaţii. Guvernul Ponta le creşte. Persoanele cu dizabilităţi trebuie susţinute şi încurajate, nu aruncate la marginea societăţii, aşa cum a făcut Traian Băsescu şi cum vrea să facă Klaus Iohannis. Pentru ca aceste lucruri să se întâmple, este nevoie să continuăm modelul de creştere economică al Guvernului Ponta. Aceasta înseamnă Victor Ponta – preşedinte şi un guvern cu care acesta să colaboreze pentru a continua lucrurile bune începute.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img