Din nou Emanuel Gyenesgyenes

Penultima etapă a Campionatului Naţional de enduro-cross i-a adus sătmăreanului Emanuel Gyenes un nou titlu de campion. Este al şaptelea titlu pentru Mani la enduro-cross, acelaşi număr de campionate câştigând şi la enduro.

Etapa de la Râşnov nu a fost una lipsită de peripeţii pentru sătmăreanul nostru. Acesta a mers pe noul său KTM, care însă nu a fost setat corespunzător pentru traseul de la Râşnov. Astfel că Mani a căzut din şaua motocicletei şi a pierdut primul loc, fiind depăşit după acest incident. A terminat pe doi, dar graţie punctajului superior a primit cupa de campion.

“Am câştigat în total 14 titluri naţionale. Etapa din week-end a fost una cu peripeţii, pentru că suspensia noului motor a fost rigidă, nu am apucat să o setăm cum trebuie, iar la un moment dat am căzut. Atunci am şi fost depăşit, dar oricum nu a contat în economia cursei. Acum mă voi concetra pe participarea la Raliul Dakar. Lucrurile şi pregătirile merg bine, voi mai efectua teste şi antrenamente cu noua motocicletă pentru a mă obişnui cu ea“, a spus Gyenes.

Peste două săptămâni la Bran are loc ultima etapă, unde Gyenes va participa doar pentru palmares şi pentru a se antrena în vederea participării la Dakar. Referitor la cel mai dur raliu din lume, sătmăreanul va face teste cu noul motor de Dakar, după care va trece la pregătirea fizică atât de necesară pe traseele din America de Sud.

Pe 24 şi 25 octombrie va participa cu motocicleta la o expoziţie, după care o va duce în Franţa, o va îmbarca pe vapor cu destinaţia finală Buenos Aires.

Raliul Dakar debutează în prima zi a noului an, fiind considerat cel mai dur dar şi cel mai spectaculos concurs de acest gen din lume.

Vă reamintim că Emanuel Gyenes de la Vectra Racing Braşov a obţinut cel mai bun rezultat înregistrat vreodată de un reprezentant al României la Raliul Dakar, clasându-se pe locul al 17-lea la general, la secţiunea moto, de asemenea, Gyenes a încheiat pe primul loc competiţia la clasa Maraton, în 2011.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts