Doroftei ajunge vineri la Satu Mareleonard-doroftei

Preşedintele Federaţiei Române de Box, Leonard Doroftei va ajunge în această seară (n.r. vineri) la Satu Mare. Aşa cum am mai anunţat, “Moşul“ va fi prezent într-o vizită de lucru care are ca scop resuscitarea boxului românesc şi implicit cel sătmărean.

Invitaţia de a veni în oraşul nostru îi aparţine secretarului Asociaţiei Judeţene de Box şi preşedintele secţiei de box de la AS Olimpia Căuaş, Florin Mulcuţan.

Doroftei va ajunge în jurul orei 22.00 la Satu Mare, urmând ca sâmbătă la 13.30 să fie prezent la inaugurarea sălii de sport Voinţa, unde îşi vor desfăşura activitatea pugiliştii, culturiştii şi karateka din oraş.

Va face o vizită şi la sala de box unde se antrenează sportivii de la AS Olimpia Căuaş, la subsolul sălii Ecaterina Both. Fostul mare campion va face şi o baie de mulţime pe străzile Sătmarului.

Alături de “Moşul“ Doroftei delegaţia îi va mai cuprinde pe Marcel Boboc, membru în Biroul Federal, dar şi pe multiplul medaliat la Europene şi Mondiale, Valdemar Cucereanu.

Leonard Doroftei se află pentru prima dată în vizită la Satu Mare, fiind primul preşedinte de federaţie de box prezent în oraşul nostru după 1989.

Performanţe de excepţie
În 1997 Doroftei a devenit boxer profesionist cu un contract în Canada. Pe 5 ianuarie 2002 a cucerit titlul de campion mondial profesionist la categoria semi-ușoară a versiunii WBA, învingându-l la puncte pe argentinianul Raul Horacio Balbi. Pe 31 mai, la București, Doroftei a luptat din nou împotriva lui Balbi și de data aceasta românul s-a impus în mod clar.

A urmat apoi marele meci dintre el și americanul Paul Spadafora, contând pentru unificarea titlurilor WBA și IBF, la categoria semiușoară. După o luptă dominată clar de român, cei trei judecători de ring au luat însă o decizie total greșită, egalitate. Conform statisticii totalului de lovituri care și-au atins ținta, Doroftei a punctat de 344 de ori, în timp ce Spadafora numai de 259 de ori. Pe 24 octombrie 2003, Doroftei urma să dispute un meci împotriva panamezului Miguel Callist. Meciul a fost anulat însă după ce românul a depășit greutatea categoriei sale la cântarul oficial. Doroftei a pierdut astfel titlul de campion mondial WBA.

S-a retras după lupta pierdută împotriva celebrului Arturo Gatti de pe data de 24 iulie, 2004, ce a contat pentru centura WBA a canadianului de la o categorie superioară.

Pe 23 noiembrie 2012, Leonard Doroftei a devenit noul președinte al Federației Române de Box înlocuindu-l pe Rudel Obreja.

Daniel Chiorean

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts