Euro 2016 – Duel istoric pe Naţional Arenaromania

Duel “şoc“ în etapa a doua a grupei F a preliminariilor Campionatului European Franţa 2016. România întâlneşte Ungaria în această seară (n.r. sambata) pe Arena Naţională, de la ora 19.00, în direct la TVR 1. În general, România – Ungaria este un meci al orgoliilor, o partidă care va fi urmărită de toată Europa, jocul fiind considerat a fi unul cu un mare grad de risc.

Azi, cele doua formaţii se vor întâlni din nou, iar tricolorii pornesc ca favoriţi. Dacă în ultimul deceniu ne-am câştigat acest statut, în trecut, maghiarii erau mult mai bine cotaţi. În anii 70 – 80, România si Ungaria s-au luptat pentru calificarea la turneele finale, cele două selecţionate fiind de multe ori în aceeaşi grupă.

Spectacolul se va muta şi în tribune, iar fanii maghiarilor ne pregătesc un spectacol pe Arena Națională din București și o coregrafie specială pentru această partidă. Din păcate, după fiecare partidă dintre cele două s-a lăsat cu sancţiuni din partea UEFA şi FIFA, pentru că spiritele se încing, iar rivalităţile între cele două galerii ating cote maxime.

În ceea ce priveşte situaţia echipei pregătite de Victor Piţurcă, Marica este indisponibil, fiind suspendat după cartonaşul roşu văzut în Grecia, acolo unde România a păşit cu dreptul în noua campanie de calificări.

Victor Piţurcă se gîndeşte la două înlocuiri în ceea ce priveşte formula de start. Deşi, la începutul săptămânii, părea hotărît că îi va introduce în primul “11” pe sătmăreanul Florin Gardoş şi pe Stancu, Piţi va face două schimbări de ultim moment. În locul celor doi ar putea intra Dorin Goian şi Raul Rusescu. “E un meci pe care trebuie să îl câştigăm. Mai ales că venim după o victorie cu principala favorită din grupă. Pentru mine nu e un meci special şi sincer mi-e mai frică de meciul cu Finlanda decât de cel cu Ungaria. Nu ştiu dacă voi fi titular. Important e că sunt aici, sunt la lot şi că din punct de vedere fizic mă simt excelent“, ne-a spus Gardoş.

Scoţianul William Collum va arbitra partida dintre România şi Ungaria, ajutat de o brigadă formată din William Conquer, Graham Chambers, John Beaton şi Brian Colvin, toţi din Scoţia.

Echipa probabilă: Tătăruşanu – Chiricheş, Grigore, Goian, Raţ – Hoban, Pintilii – Torje, Sânmărtean, Chipciu – B. Stancu.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts