Gruparea Statul Islamic revendică doborârea unui elicopter al armatei irakiene în nordul țării3

Gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) a revendicat doborârea miercuri a unui elicopter al armatei irakiene în nordul țării, a informat joi centrul american de supraveghere a site-urilor islamiste SITE, relatează Reuters.

Elicopterul s-a prăbușit miercuri în provincia Salahuddin, la nord de Bagdad, în apropierea rafinăriei de petrol Baiji, cea mai mare rafinărie din țară, potrivit unui ofițer al armatei irakiene. El a confirmat moartea a doi membri ai armatei, însă a precizat că o anchetă este în curs de desfășurare.

Statul Islamic a scris pe Twitter că a doborât elicopterul și a publicat imagini care, potrivit grupării, ar prezenta resturi ale aparatului și cadavrul unuia dintre piloți. Postarea pe site-ul de socializare include de asemenea o fotografie cu unul dintre luptătorii săi pregătindu-se să lanseze o rachetă care, susține gruparea, ar fi doborât elicopterul.

Rafinăria Baiji, care a rămas sub control militar irakian, este înconjurată din iunie, atunci când luptători ai grupării Statul Islamic au început ofensiva sângeroasă din nordul Irakului, preluând controlul majorității zonelor sunite din țară de la guvernul condus de șiiți de la Bagdad.

Luptători ai Statului Islamic au confiscat un număr mare de lansatoare de rachete, precum și arme ale armatei irakiene — inclusiv tancuri, mașini de teren și muniție — în nordul Irakului, în condițiile în care forțele de securitate irakiene au fugit în luna iunie în fața ofensivei jihadiștilor.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts