More


  Guvernul Ponta îi sprijină pe românii aflaţi în străinătate

  =

  ponta

  Guvernul Ponta a extins programul “Prima Casă” pentru românii din Diasporă. Au fost eliminate taxele consulare pentru declararea copiilor născuţi în străinătate în primele şase luni de la naştere. Extinderea programului “Prima Casă” îi vizează pe cetăţenii români din străinătate, care au permis de şedere şi de muncă. Este vorba despre o măsură de sprijin pentru românii care vor să se întoarcă acasă şi în acelaşi timp un stimulent oferit acestora.

  Cei care lucrează în afara ţării sunt oameni care au dobândit know-how în occident, oameni muncitori, care fac cinste României. Mulţi dintre ei îşi doresc să se întoarcă acasă. Acum, Guvernul Ponta le oferă un sprijin.

  Pe lângă acest sprijin, reducerea presiunii fiscale asupra cetăţenilor români din străinătate prin diminuarea tarifului consular a constituit şi rămâne o preocupare prioritară pentru Guvernul Ponta – este un angajament asumat prin Programul de guvernare care începe, pas cu pas, să se îndeplinească.

  Principalele categorii de servicii consulare vizate sunt: înscrierea certificatelor de naştere străine în registrele de stare civilă romăneşti şi eliberarea titlurilor de călătorie în vederea repatrierii, pentru copiii de vârstă preşcolară (până la 6 ani).

  Se încurajează menţinerea legăturilor cetăţenilor români din Diasporă cu ţara-mamă. Este un semn foarte clar de sprijin pentru familiile cu copii. Decizia Guvernului face parte dintr-un ansamblu mai larg de măsuri privind reducerea fiscalităţii. După măsuri precum reducerea TVA la pâine sau a CAS, guvernul vine şi în sprijinul cetăţenilor români din străinătate.

  Un proiect special apreciat şi sustinut de Victor Ponta vizează stimularea tinerilor care studiază în străinătate să revină în ţară – iniţiativele SMART Diaspora: – accesul Diasporei la concursurile din administraţia publică romănească; – reduceri fiscale la revenirea în ţară pentru o perioadă determinată; – Diaspora ca punte pentru investiţiile străine; – transfer de cunoştinţe şi bune practici prin intermediul unui corp de experţi din diasporă şi programe de fellowship şi internship în instituţiile de stat, deja începute de Guvernul României.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img