More


  Guvernul Ponta susţine dezvoltarea educaţiei şi cercetării româneşti

  =

  pontav

  Senatorul PSD Mihnea Costoiu a subliniat aportul cabinetului condus de Victor Ponta la dezvoltarea sistemului educației şi cercetării din România: „Guvernul condus de Victor Ponta şi-a asumat conștient sarcina de a face din educație şi din cercetare motoarele de dezvoltare ale României. Numai prin investiții susținute la acest nivel ţara noastră poate construi o societate mai deschisă şi mai transparentă, precum şi o economie mai competitivă”, a declarat senatorul PSD.

  Acesta a adăugat şi că inițiativele Guvernului creează condițiile pentru desfășurarea activităților din educație şi din cercetare la cele mai înalte standarde: „Iniţiative precum Proiectul ELI-NP de la Măgurele, în cadrul căruia tocmai am inaugurat Centrul Integrat de Tehnologii Avansate cu Laseri (CETAL), înființarea recentă a trei Centre Județene de Excelență pentru pregătirea copiilor şi tinerilor capabili de performanțe, inaugurarea la Târgoviște a Institutului de Cercetare Științifică şi Tehnologică Multidisciplinară din cadrul Universității Valahia, sunt toate exemple ale preocupărilor noastre pentru dezvoltarea infrastructurii academice. Avem nevoie de astfel de proiecte care pot atât să asigure condiţii optime pentru personalul din cercetare şi educaţie, cât şi un punct de pornire pentru racordarea României la tendinţele globale din aceste domenii”, a spus Mihnea Costoiu.

  Acesta a subliniat de asemenea şi rolul pe care Strategia Naţională de Cercetare, Dezvoltare şi Inovare 2014-2020 îl are în orientarea eforturilor viitoare ale României: „Acest document aprobat de Cabinetul condus de Victor Ponta şi elaborat de Ministerul Educaţiei Naţionale susţine importanţa socială şi economică a cercetării, făcând din conectarea la priorităţile stabilite de strategia Europa 2020 un obiectiv strategic al României”.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img