Handbal / Victoriile aduc victoriihandbal

Handbaliştii de la CSM Satu Mare au jucat în devans meciul cu Rom Cri Braşov, programat iniţial sâmbătă. Dar pentru că în week-end sala e rezervată judo-ului, handbalul a disputat ieri (n.r. miercuri)  partida cu braşovenii.

Un meci echilibrat în prima repriză încheiat cu victoria categorică a elevilor lui Nicolae Istrate, 38-29, la pauză 19-15.

Oaspeţii din Braşov au început bine meciul şi au condus cu 1-0, 3-1, 4-2 şi 6-3, dar echipa sătmăreană a revenit şi a egalat la 6-6 în minutul 11. Apoi handbaliştii noştri s-au desprins dar au fost egalaţi în minutul 26, scorul fiind 15-15. În ultimele trei minute şi jumătate ale primului mitan elevii lui Istrate s-au apărat bine, la pauză scorul fiind 19-15.

La revenirea de la cabine CSM nu a mai cedat terenul şi a condus până la final, cea mai mare diferenţă de scor fiind de 11 goluri, 34-23 în minutul 52, 35-24 şi 36-25 în minutul 55. Din nou cel mai bun de pe teren şi principalul marcator a fost Janos Olah, care a reuşit 12 goluri.

Scorul final a fost 38-29 şi CSM-ul bifează a treia victorie în acest sezon. Urmează miercuri partida din deplasare de la Făgăraş, echipă care a pierdut tot în această etapă a cincea cu 10-0, la masa verde, partida de la Oradea.

Pentru CSM au marcat Olah – 12 goluri, Mureşan – 8, Mateş şi Acsinia – 4, Clipea şi Santeiu – 3, Ungar – 2, Morar şi Cristescu – 1. Au mai jucat portarii Cioroiu, Pogynă şi Cotoi, respectiv Varga şi R. Pop.

Clipea la naţionala de tineret
Conducătorul de joc al CSM-ului, Marian Clipea a primit înaintea acestui meci o veste foarte bună.

Băimăreanul născut în 1994 a primit convocarea la lotul naţional de tineret. Acesta se va prezenta la Bucureşti pe 20 octombrie, alături de ceilalţi convocaţi.

Daniel Chiorean

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts