Înfrângere nemeritată…oli

Olimpia a rămas fără gol marcat pe teren străin, dar a chinuit echipa de pe locul întâi, chiar şi în zece oameni. Trupa lui Cosmin Bodea a dominat startul înfruntării şi putea marca la mijlocul primei reprize, când doar reflexul “a la Cristian Gaţu” al portarului reşiţean Cristian Zimmermann a făcut ca mingea trimisă cu capul de Boştină să nu ajungă în plasă. A ajuns până la urmă, dar în plasa Olimpiei, în minutul 36, la şutul din întoarcere al ex-vasluianului Vasile Buhăescu, marcator în fiecare din ultimele patru etape. Galben-albaștrii au acuzat lovitura şi puteau încasa încă două goluri pe final de primă parte.

După pauză, Olimpia a revenit la o posesie mai bună, Feier l-a făcut şi el mare pe Zimmermann, pentru ca apoi misiunea să devină aproape imposibilă după eliminarea lui Dumitru Muntean (min. 70), la o cădere în careul advers, suficient de stângace ca arbitrul bucureștean Sorin Andrei Antonie să fie acoperit de regulament la decizia de simulare și al doilea galben. Argentinianul Laso a mai încercat ceva la poarta reșițeană, însă ocaziile au venit la buturile lui Anca-Trip, când Ciucă a ridicat mingea peste poarta goală, din trei metri, iar Buhăescu a plesnit transversala din plin.

Metalul Reșița: Zimmermann (cpt.) – R. Cristian, Ciobanu, Ciucă, Anițoiu – Feher, Breșneni (67 Enescu) – Oct. Vasile, Cl. Ionescu (75 Voinea), Roman (57 Manole) – Buhăescu. Antrenor: Daniel Oprița
Olimpia: Anca-Trip – Burlacu, Mureșan, Heil, Iuhas (cpt.) – Svarczkopf (52 Laso), Villand (74 Onicaș) – Gavrilescu, Bîc, Muntean– Boştină (64 Feier). Antrenor: Cosmin Bodea

Din vise de promovare, acum griji la retrogradare
În ciuda meciului bun făcut la Reșița, Olimpia n-a reușit să se întoarcă acasă cu măcar un punct. Din nou atacanții au rămas datori și în ciuda ocaziilor avute nici Boștină, nici Bic , Gavrilescu sau Laso n-au reușit să înscrie.

E a patra deplasare din care elevii lui Bodea se întorc la Satu Mare cu coada între picioare. E clar că suferim la finalizare și că după exilarea lui Apostu și Bujor la echipa a doua, înlocuitorii lor, Boștină și Feier nu par a fi soluțiile salvatoare. La drept vorbind, Dănilă de la Decebal pare un soi de Van Persie în comparație cu cei doi atacanți din lotul lui Bodea și Dragomir.

Și uite așa după ce a început campionatul cu gânduri mărețe și declarații optimiste de genul ”terminăm în primii patru” acum începem să ne facem griji și ne trec fiorii reci ai retrogradării pe șira spinării. Iar meciul de miercuri cu FC Bihor e chiar un derby…Da , e un derby, dar unul al codașelor din seria Vest!

E clar că Olimpia nu mai își permite niciun pas greșit de acum înainte iar la drept vorbind poate ar trebui regândit și obiectivul.

N-ar fi mai interesant dacă s-ar încerca și promovarea la lotul mare a unor copii din ograda proprie, gen Gulya, Rus, Lukacs, Goț ori Tillinger.

Măcar să ne gândim la viitor dacă tot am dat de pământ cu prezentul! Și poate așa i-am readuce aproape și pe băieții din galerie. Hai, Oli!

Bodea acuză arbitrajul

Cosmin Bodea, antrenorul Olimpiei, a acuzat arbitrajul, care i-ar fi dezavantajat echipa: „Am făcut cel mai bun joc din acest început de campionat. Cred că un rezultat de egalitate era mai echitabil. Din păcate, la fiecare joc din deplasare, suntem ciupiţi sistematic. Penalty în minutul 2 la Câmpina, inexistent, penalty în minutul 92 la Mioveni, inexistent, arbitrajul de astăzi care mă lasă în zece oameni după ce fundaşul nu atinge mingea în careu, jucătorul meu nici nu simulează, se ridică şi îi dă al doilea galben. Cot în gură la Villand în minutul 70, lasă jocul să continue să mă prindă pe contraatac. Ce să le spun la jucătorii aştia care în zece au dominat echipa de pe primul loc?! Au dominat echipa de pe primul loc într-o manieră categorică!”

Oprița: Tot Timișoara e favorită la promovare
Daniel Opriţa nu o consideră nici acum pe Metalul favorită la promovare şi spune că şi-ar dori mai mult sprijin din partea microbiştilor. „Ştiam că întâlnim un adversar greu, tocmai de asta i-am avertizat pe băieţi. Am prins o zi mai slabă, se întâmplă, dar au demonstrat că au caracter, au alergat, au arătat că suntem o echipă. Importante sunt cele trei puncte. Mi-aş dori ca lumea să susţină mai mult această echipă, e echipa oraşului! Nu e favorită Reşiţa la promovare, că nu am câştigat la Oradea. Dacă băteam, mai încurcam şi noi, dar aşa… Timişoara începe să-şi revină. Vorbim la iarnă. Timişoara are un lot mai bun, mai numeros, nu e uşor să ne batem cu Poli”, a declarat tehnicianul Reşiţei.

Rezultatele etapei a 7-a

ACS Poli Timișoara – FC Bihor 3-0
Au marcat: Lazăr – min. 19, Henrique – min. 61, Popovici – min. 77
CSM Râmnicu Vâlcea – FC Olt Slatina 0-0
Șoimii Pîncota – FC Caransebeș 5-1
Au marcat: Lengyel – min. 2, D. Mitu – min. 48, A. Mihai – min. 50, Huțanu – min. 54 și 87 / Artean – min. 85
CS Mioveni – Unirea Tărlungeni 0-1
A marcat: S. Marin – min. 11
Metalul Reșița – Olimpia Satu Mare 1-0
A marcat: Buhăescu – min. 37
Fortuna Cîmpina a stat

Untitled-1

Etapa următoare (15 octombrie): Olimpia Satu Mare – FC Bihor, FC Olt – Metalul Reșița, Unirea Târlungeni – CSM Reșița, FC Caransebeș – CS Mioveni, Fortuna Cîmpina – ACS Poli. Șoimii Pîncota stă.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts