Judo / Generaţie de aur la CS Uniojudo

Week-end prolific pentru judoka de la CS Unio. Dora Kovacs (70 kg) şi Florin Faur (90 kg) au reuşit să cucerească patru medalii la Campionatele Naţionale de ne-waza desfăşurate la Deva.

În prima zi de concurs elevii lui Mihaly Terely au evoluat în proba pe echipe, ambii pentru CSM Piteşti. La băieţi Florin Faur, alături de colegii săi au cucerit medalia de argint, sătmăreanul având patru victorii şi o înfrângere.

Iar la fete, Dora Kovacs a ieşit învingătoare în toate cele cinci confruntări, iar echipa a cucerit medalia de bronz.

La individual, Florin Faur a cucerit medalia de bronz, având 19 sportivi la categoria sa de greutate, unii dintre ei având şi 120 de kg!

Dora Kovacs a mers ceas şi la individual, unde a fost de neoprit. Cu 22 de judoka la categoria sa, Dora a bătut tot ce i-a stat în cale şi a cucerit titlul de campioană naţională.

“Dora Kovacs a mers foarte bine în acest concurs. Şi ea a avut adversare cu o categorie de greutate mai mare, dar a reuşit să treacă de toate acestea. Aşa că ne-am întors acasă cu tricoul de campioni“, a spus Mihaly Terely.

Un bilanţ bun al celor doi sportivi sătmăreni, care au cucerit în total patru medalii, un aur şi un bronz prin Dora Kovacs, respectiv un argint şi un bronz prin Florin Faur.

La sfârşitul săptămânii patru judoka sătmăreni vor concura la Iaşi, unde se dă lupta din cadrul Campionatului Naţional de seniori. Acolo vor fi prezenţi proaspăta campioană Dora Kovacs, Mihaela Faur (ambele la 70 kg) – CS Unio, Lorand Samel (100 kg) şi Cristian Şereş – CS Unio-CSM.
D. Chiorean

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts