Judo / Şase medalii sătmărene la senioriJudo

Performanţă remarcabilă a judo-ului sătmărean. În week-end, la Iaşi a avut loc Campionatul Naţional de judo seniori. La această competiţie au participat şi sportivi de la CSM, CS Unio şi CS Unio-CSM. Bilanţul este unul excelent, şase medalii, dintre care un titlu naţional.

De la CSM, cel mai bun a fost Cristian Bodârlău (90 kg) care a fost de neoprit şi a cucerit medalia de aur dar şi titlul de campion naţional. Remus Lazea (66 kg) şi Eduard Nicolaescu (73 kg) au cucerit bronzul, iar Ovidiu Pop (+100 kg) s-a clasat pe cinci. Din păcate Marian Halas (81 kg) a suferit o accidentare urâtă la cotul stâng în semifinale şi a fost nevoit să abandoneze lupte, terminând şi el concursul pe locul cinci.

De la CS Unio-CSM, judoka Lorand Samel (100 kg) şi Cristian Şereş (60 kg) au cucerit şi ei medalia de bronz. Lorand Samel a fost medaliat cu bronz şi la categoria “Open“. În ceea ce-i priveşte pe sportivii de la CS Unio, Mihaela Faur şi Dora Kovacs, ambele la 70 de kg, au pierdut pentru medalia de bronz, sportivele lui Mihaly Terely încheind campionatul pe locul cinci. Dora Kovacs a fost la trei secunde de medalia de bronz, dar din cauza unei accidentări, entorsă la gleznă, nu a reuşit să îşi ţină adversara la sol, iar Mihaela a revenit după o accidentare care a ţinut-o departe de tatami destul de mult timp.

În cadrul conferinţei de presă de ieri, Vasile Fuşle sr. a declarat că a fost un concurs reuşit cu rezultate foarte bune. “A fost un concurs foarte reuşit, având în vedere că la nivel de seniori e ceva să câştigi şase medalii. Îi felicit şi pe sportivii de la CS Unio, Samel Lorand a avut o evoluţie reuşită, fiind la un pas de finală“, a spus Fuşle.

În ceea ce-l priveşte pe Cristian Bodârlău, acesta se află în pregătire cu lotul olimpic şi are şanse să obţină calificarea la Jocurile Olimpice din 2016 de la Rio de Janeiro. Tocmai de aceea, va participa luna viitoare la un G.P. în Abu Dhabi. Echipa de seniori de la CSM va participa în week-end la Memorialul Ştefan Vodă la Cluj, iar în noiembrie, Cristian Şereş şi Eduard Nicolaescu vor fi prezenţi la C.E. de tineret de la Varşovia.

Marian Halas a vorbit despre aceste campionate naţionale dar şi despre accidentarea sa. “Rezultatele sunt foarte bune. Puteam obţine mai mult, dar m-am accidentat şi astfel am ratat o medalie. Evoluţia sportivilor a fost una bună, una peste alta am adus şase medalii acasă ceea ce e foarte bine, aceste rezultate sunt rare pentru sportul sătmărean“, a completat Halas.

Daniel Chiorean

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts