Leonard Doroftei a fost prezent la Satu Mare, unde s-a inaugurat şi sala “Voinţa“box1

Dublu eveniment de marcă în lumea boxului sătmărean. În week-end, preşedintele Federaţiei Române de Box, Leonard Doroftei, a făcut o vizită la Satu Mare, iar noua sală de box Voinţa a fost inaugurată cu fast.

La invitaţia secretarului AJB, Florin Mulcuţan, fostul campion mondial Leonard Doroftei a sosit la Satu Mare cu scopul clar de a resuscita boxul pe plan local şi naţional. Tocmai de aceea, sâmbătă a vizitat sala de box din incinta sălii Ecaterina Both, alături de Marcel Boboc, membru în Biroul Federal. După care a fost prezent la inaugurarea cochetei săli Voinţa. La festivitatea de inaugurare au fost prezenţi oameni marcanţi ai boxului, pe lângă marele campion Doroftei, nu au lipsit foşti pugilişti, antrenori, dar şi oficialităţi, în frunte cu primarul Dorel Coica şi viceprimarul Radu Roca. Din partea DJST au participat la eveniment directorul Virgil Dragoş dar şi Alexandru Contraş şi Alexandru Şimon, preşedintele AJB Ioan Gavriş, secretarul Florin Mulcuţan, dar şi promotorul acestui proiect care a devenit realitate, Ioan Ghere, preşedintele CS Voinţa.

După ce s-a tăiat panglica Ioan Ghere a vorbit despre istoria secţiei de box şi a promis că va face din clubul Voinţa un centru de excelenţă. “Un vis devenit realitate. Au fost câţiva ani în care ne-am confruntat cu probleme în ridicarea acestei săli, iar acum sunt foarte fericit că oraşul are o sală unde sportivii să îşi poată desfăşura activitatea în condiţii excelente. Suma totală a investiţiei se ridică la 950.000 de lei, din care 700.000 au venit de la Guvern“, a spus Ioan Ghere.

box2

Primarul Dorel Coica a declarat: “Mă simt onorat să fiu aici. Clubul Sportiv se va implica pe mai departe la finanţarea diferitelor competiţii şi sperăm ca într-un timp cât mai scurt să ridică o sală polivalentă“.

A luat cuvântul şi preşedintele Leonard Doroftei care a rămas surprins plăcut de ce a văzut la Satu Mare. “Mulţumesc primarului pentru că sprijină acest sport şi că la Satu Mare sunt copii buni şi acum pot scoate capul în lume. Sperăm ca viitorul campion olimpic să fie din Satu Mare“, a spus Doroftei.

După care “Moşul“ a urcat în ringul amplasat în noua sală şi a făcut o mică demonstraţie de box. S-a oficiat şi o slujbă de sfinţire, preotul Cristian Vaştag dând binecuvântarea pentru această locaţie. Delegaţia FRB, dar şi oficialităţile locale au vizitat toate încăperile construcţiei care oferă condiţiile şi standarde de înaltă clasă.

Sala “Voinţa“, construită de la zero în curtea fostului cinematograf Popular, este prevăzută cu un ring olimpic pentru box, dar şi aparate specifice pentru fitness, culturism, karate, vestiare, băi, pe viitor urmând să fie amenajată şi o saună, dar şi curtea. Aici îşi vor desfăşura activitatea pugiliştii de la Voinţa, dar şi culturiştii şi karateka de la CS Samuraiul.

Apoi, toţi cei prezenţi au fost invitaţi la Restaurantul Aurora pentru masa festivă, dar şi la o conferinţă de presă în frunte cu Doroftei.

“Aveţi oameni care iubesc boxul“
În cadrul conferinţei de presă Leonard Doroftei nu a mai contenit în a aduce laude celor care se implică în sportul cu mânuşi. “Aveţi oameni extraordinari la Satu Mare, care iubesc boxul. Am văzut sala unde se pregătesc copiii, acesta este un sport al săracilor. Sunt adevăraţi eroi, chiar dacă nu au devenit campioni, având în vedere condiţiile de acolo. La Satu Mare boxul a primit o gură de oxigen cu această sală frumoasă. Vom mai veni la voi în oraş pentru că mai avem multe lucruri de făcut. Felicit toţi oamenii cu suflet care se implică şi care nu lasă boxul să moară. M-am simţit extraordinar aici, sper să revin cât mai repede în acest oraş frumos cu oameni de calitate“, a completat Doroftei.

Acesta a vorbit şi despre cariera sa fulminantă, apoi au luat cuvântul şi Marcel Boboc, Florin Mulcuţan, Ioan Gavriş, iar interviul complet îl puteţi viziona în această seară de la ora 21.00 la emisiunea Săptămâna Sportivă de la Nord Vest TV.

Daniel Chiorean

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts