ONU are doar 100.000 de dolari în conturile destinate combaterii Ebola3

Fondul Națiunilor Unite destinat pentru lupta împotriva virusului Ebola nu dispune decât de 100.000 de dolari și nu de 20 de milioane, așa cum anunțase joi secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, potrivit ediției de vineri a cotidianului New York Times, citat de AFP.

Cele 20 de milioane anunțate presei de secretarul general al ONU reprezintă de fapt totalul promisiunilor de ajutor și nu banii virați în mod real, au precizat responsabili ai fondului citați de cotidianul american. Numai Columbia și-a plătit deja contribuția, în valoare de 100.000 dolari.

Chiar și atunci când se vor strânge cele 20 milioane de dolari, această sumă este încă departe de miliardul de dolari considerat necesar de Națiunile Unite pentru a combate într-un mod eficient această epidemie ce s-a soldat cu aproape 4.500 de morți. În afară de acest fond, donatorii au contribuit deja, cu bani în numerar sau cu echipamente, la diverse programe specifice ale ONU, suma totală a acestor contribuții fiind de 376 milioane de dolari.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts