More


  Ponta: Guvernul trebuie să aibă grijă de locurile de muncă și de interesele economice

  - Advertisement -

  1

  Premierul Victor Ponta consideră că este îmbucurător că salariile angajaților Lukoil vor fi plătite vineri și că activitatea companiei va continua, adăugând că principala preocupare a Guvernului rămâne asigurarea și salvarea locurilor de muncă.

  “Îmi doresc ca, ori de câte ori e vorba de locuri de muncă, să avem o poziție foarte clară, de salvare a acestora. Vreau să spun încă o dată — și îl rog pe domnul ministru al Justiției să transmită corect ceea ce am spus: e foarte bine ca justiția să își facă datoria, e foarte bine ca aceia care au păgubit statul să plătească și să recuperăm prejudiciile. Îi felicit pe toți procurorii și judecătorii care ne ajută să îi pedepsim pe cei vinovați.

  În același timp, trebuie să avem grijă, că noi suntem Guvernul — nu este treaba procurorului sau a judecătorului—, să avem grijă de (locurile de muncă — n.r.). În cazul Lukoil sunt 3.500 de angajați. Mă bucur că o să-și primească salariile vineri. Și să avem de fiecare dată o gândire de a salva locurile de muncă și interesele economice. Repet, însă, în același timp, cine a fraudat statul, să plătească, să îi luăm banii înapoi și să dăm un exemplu foarte clar că nu se poate întâmpla acest lucru în România”, a declarat premierul în ședința de guvern.

  Rafinăria Lukoil Ploiești, pe platforma căreia procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești au efectuat joia trecută percheziții într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani cu un prejudiciu de 230 de milioane de euro, și-a întrerupt vineri activitatea.

  Sechestrul instituit pe conturile bancare ale rafinăriei Petrotel Lukoil a fost ridicat în urma audierilor de luni, iar rafinăria a început procedurile de pregătire pentru repornire, potrivit unui comunicat al companiei, remis, marți, AGERPRES.

  În același timp, directorul general al SC Petrotel Lukoil, Andrey Bogdanov, este urmărit penal pentru evaziune fiscală și spălare de bani, acesta fiind pus sub control judiciar de anchetatorii care instrumentează dosarul cu un prejudiciu de 230 de milioane de euro, potrivit Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img