More

    Ponta şi Leancă au depus buchete de flori la crucea din Piaţa Maidan, locul luptelor pro-UE din Kiev

    1

    Premierul Victor Ponta a depus un buchet de trandafiri albi la crucea ridicată în Piaţa Maidan din Kiev, un monument închinat ucrainenilor decedaţi anul trecut în luptele pentru apărarea democraţiei, el fiind însoţit de premierul Moldovei, Iurie Leancă, care a depus un buchet de trandafiri roşii.

    Maidan este piaţa centrală din Kiev, locul în care, în noiembrie anul trecut, cetăţenii ucraineni au început să protesteze faţă de decizia Guvernului de a suspenda procesul de pregătire pentru semnarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, fiind înregistrate numeroase victime în luptele cu forţele de ordine.

    Aflat, joi, la Kiev în vizită de lucru, premierul Ponta s-a deplasat şi în această piaţă, unde a depus un buchet de trandafiri albi şi a păstrat un moment de reculegere, locul de comemorare fiind înconjurat de sute de lumânări, flori şi portretele celor ucişi în evenimentele sângeroase care au avut loc între noiembrie 2013-februarie 2014.

    Ponta a fost însoţit aici de premierul Moldovei, Iurie Leancă, aflat la rândul său la Kiev, acesta depunând la rândul său un buchet de trandafiri roşii.

    După ce a ţinut un momentul de reculegere, Ponta a cerut referinţe despre evenimentele petrecute şi despre locurile în care au fost amplasate baricadele.

    Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, şi ambasadorii României şi Moldovei la Kiev, prezenţi la ceremonie, i-au dat premierului român explicaţiile cerute.

    Anterior ceremoniei de depunere de buchete de flori, premierii României şi Moldovei au avut o întrevedere cu preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, la sediul Preşedinţiei.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE