Ponta: Udrea nu trebuie să se retragă din cursa prezidențială1

Candidatul PSD-UNPR-PC în alegerile prezidențiale, premierul Victor Ponta, susține că, în opinia sa, Elena Udrea sau vreun alt contracandidat al său nu ar trebui să se retragă din cursa pentru Palatul Cotroceni înainte de primul tur.

“Nu știu ce spune dna. Udrea și cred că nu trebuie să se retragă nimeni până duminică. După duminică se vor retrage cei 12 care nu intră în turul doi”, a declarat Ponta, miercuri seară, la Sala Palatului.

Întrebat dacă a scăzut în sondaje, Victor Ponta a reafirmat că scorul propus este similar cu cel obținut de PSD la alegerile europarlamentare, respectiv 37,5%.

“Am văzut că urmează să vină și dna Merkel în campania dlui Iohannis. Am înțeles că va lua 35%, foarte bine (n.r. — Klaus Iohannis), o să vedem duminică seară. Obiectivul nostru nu este 35%, ci scorul nostru de la europarlamentare — 37,5%. Dacă va fi mai mult, ne bucurăm, dacă va fi mai puțin, sigur…. Vă reamintesc că dl Iohannis a pus mâna pe PNL pentru că dl Antonescu și-a asumat 20% la europarlamentare și nu a luat și, fiind un om de onoare, și-a dat demisia. Eu cred că și dl Iohannis, dacă nu ia 35%, nu știu ce face — își dă demisia, nu mi-e clar. Duminica seară va fi cel mai bun sondaj, și anume votul”, a arătat președintele PSD.

Candidatul PMP la prezidențiale, Elena Udrea, a declarat că, deși în ultima perioadă a primit multe solicitări de a se retrage din cursa pentru Cotroceni în favoarea unui candidat de dreapta, nu o va face.

“În ultimele 48 de ore, personal, la partid, în teritoriu, pe surse, direct, oficial, neoficial mi se propune, mi se cere să renunț la candidatură în favoarea unui candidat. Este încă o probă că bătălia care se duce în acest moment este pentru a muta electoratul Elenei Udrea în favoarea unui candidat de pe primele două locuri, și anume Victor Ponta sau Klaus Iohannis. (…) Celor care așteaptă să mă retrag — nu mă retrag din această competiție. Celor care au avut și au încredere în Elena Udrea — să meargă să voteze duminică”, a afirmat miercuri, într-o conferință de presă, Elena Udrea.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts