More


  Recesiunea tehnică şi estimările în scădere ale FMI sunt campanie electorală a presei

  - Advertisement -

  ponta2

  Premierul Victor Ponta afirmă că Institutul Naţional de Statistică (INS) a “reconfirmat” creşterea economică a României şi că Fondul Monetar Internaţional (FMI) a “îmbunătăţit” prognoza, de la 2,2% la 2,4%, adăugând că alte date reprezintă doar o “campanie electorală a presei”.

  “Am apreciat foarte mult creşterea sau îmbunătăţirea prognozei făcută de FMI de la 2,2 la 2,4. Şi aici s-a spus că am scăzut. De la 2,2 la 2,4 eu ştiu că e o creştere”, a spus Ponta. Jurnaliştii l-au atenţionat că INS a reconfirmat recesiunea tehnică, dar premierul a negat. “Nu, INS a reconfirmat creşterea economică faţă de anul trecut şi, după cum se ştie, anul acesta ne vom încadra în toate ţintele. Restul, e campanie electorală”, a afirmat Ponta. Întrebat de jurnalişti la ce campanie electorală se referă, Ponta a răspuns: “A dumneavoastră, normal”.

  Premierul Ponta se referă în declaraţia de miercuri la estimările publicate în primăvară de FMI, nu şi la revizuirile din această perioadă, care au stat şi la baza discuţiilor tehnice dintre autorităţi şi experţii instituţiei internaţionale. INS a anunţat atunci că produsul intern brut a crescut în primul semestru comparativ cu perioada similară a anului trecut, cu 2,4% pe seria brută şi cu 2,6% pe seria ajustată sezonier. Datele au rămas neschimbate şi în ultimul anunţ. Potrivit prognozei de primăvară publicată de Comisia Naţională de Prognoză, Guvernul anticipează un avans economic de 2,5% anul acesta, după o expansiune de 3,5% în 2013. Înainte de publicarea datelor pentru primul semestru, autorităţile anunţau estimări de creştere economică mai mari decât anul trecut.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img