More

    România are nevoie de Victor Ponta preşedinte

    ponta

    Guvernul va creşte pensiile, salariul minim şi va dubla alocaţiile pentru copiii din familii sărace. Pentru ca aceste decizii să se întâmple – pensii mărite, salariu minim crescut, alocaţii dublate – România are nevoie de Victor Ponta preşedinte!

    1. Cu 2,6% creştere economică pe semestrul I 2014, faţă de semestrul I 2013, România are a opta rată de majorare a PIB real din UE, crescând de două ori mai mult decât media europeană şi de peste 3 ori mai mult relativ la media zonei euro. “Vom continua să distribuim echitabil beneficiile creşterii economice (chiar dacă mai mică decât anul trecut) prin realizarea unui mix consistent între stimularea economiei private şi măsuri de creştere a veniturilor populaţiei”- afirmă premierul Victor Ponta.

    2.Victor Ponta continuă să facă dreptate, să reducă inechitatea socială, să fie alături de pensionari şi de grupurile vulnerabile. Pensiile vor creşte cu 5%! Guvernul Ponta a dat pensionarilor banii tăiaţi de guvernul Boc şi a majorat pensiile peste rata inflaţiei. Acest proces de creştere a pensiilor şi de reparaţie socială continuă şi în 2015 cu o valoare peste rata inflaţiei. Nivelul de trai al pensionarilor trebuie să crească – acesta este unul dintre obiectivele asumate de Victor Ponta ca premier, dar şi ca viitor preşedinte.

    Salariul minim va creşte la 975 lei! Când Victor Ponta a preluat conducerea Guvernului, salariul minim în România era de 700 de lei. “Am crescut, constant, valoarea acestui salariu, iar din 2015 salariul pe care aprox. 1 milion de români îl primesc va creşte cu alţi 75 lei!” declară premierul. Alocaţiile pentru copiii care provin din familii sărace vor fi DUBLATE! Vorbim despre 500.000 de copii care provin din familii cu venituri reduse şi pentru 600.000 de copii din diverse sisteme instituţionalizate. În total, 1.1 milioane de copii vor beneficia de această decizie.

    De asemenea, începând cu ianuarie 2015, indemnizaţiile persoanelor cu handicap vor fi majorate. Guvernul lui Traian Băsescu a tăiat aceste indemnizaţii. Guvernul Ponta le creşte. Persoanele cu dizabilităţi trebuie susţinute şi încurajate, nu aruncate la margimnea societăţii, aşa cum a făcut Traian Băsescu şi cum vrea să facă Klaus Iohannis. În timp ce guvernul PDL, format din actualii aliaţi ai lui Iohannis, a crescut TVA, a tăiat salarii, a impozitat pensii, a dat oameni afară, Victor Ponta a reuşit un mix de politici care a relansat România. Câteva date: Comparativ cu luna august a anului precedent, câştigul salarial mediu nominal net a crescut cu 4,9%, iar puterea de cumpărare a angajaţilor a crescut cu 4%. Preţurile de consum au scăzut în august 2014 cu 0,3% comparativ cu iulie 2014 şi au crescut cu numai 0,84% comparativ cu august 2013.

    Cifra de afaceri din comerţul cu amănuntul a crescut în primele 8 luni din 2014 cu 7,6% comparativ cu primele 8 luni din 2013. Producţia industrială s-a majorat cu 9% în primele 8 luni din 2014 relativ la aceeaşi perioadă din 2013. Exporturile României au atins un nivel record de 4,8 mld euro în luna iulie 2014! Comparativ cu 2013, exporturile s-au majorat cu 8,9% în lei, respectiv cu 7,5% în euro. Pentru ca aceste lucruri – pensii mărite, salariul minim crescut, alocaţii dublate – să se întâmple, este nevoie să continuăm modelul de creştere economică al guvernului Ponta. Aceasta înseamnă Victor Ponta – preşedinte şi un guvern cu care acesta să colaboreze pentru a continua lucrurile bune începute.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE