Rusia și Belarus anunță extinderea programului de exerciții militare comune în 20153

Rusia și Belarus își vor extinde programul de exerciții militare comune în 2015 pe fondul noilor amenințări la adresa Uniunii statale dintre cele două țări, a declarat miercuri ministrul rus al apărării Serghei Șoigu, citat de agenția de presă TASS.

‘Noi am extins programul de exerciții comune pe 2015. Această extindere are legătură cu situația în schimbare la granițele noastre și, în general, în lume’, a afirmat Serghei Șoigu, după o reuniune a Colegiului comun la nivel de ministere ale Apărării din Rusia și Belarus, ce s-a desfășurat miercuri la Minsk.

Militarii ruși și belaruși ‘intenționează să pună la punct o serie de acțiuni concrete și măsuri în cazul apariției de noi amenințări la adresa Uniunii statale Rusia-Belarus’, a indicat ministrul rus al apărării.

Belarus este principalul partener militar al Rusiei, a subliniat Șoigu, menționând ‘sprijinul constant’ al Minskului în ceea ce privește cooperarea militară cu Moscova. O astfel de cooperare este deosebit de importantă pe fondul evenimentelor din Ucraina, a spus el.

‘De fapt, forțele prooccidentale încearcă să formeze în această țară (Ucraina) un avanpost de presiune împreună Uniunii statale Rusia-Belarus, să influențeze asupra dezvoltării durabile a Rusiei și Belarus’, a declarat Șoigu, adăugând că tema ‘revoluțiilor colorate’ (așa cum numesc oficialii ruși ‘revoluțiile portocalii’, prooccidentale în spațiul ex-sovietic) capătă o nouă semnificație.

‘Astăzi vedem rezultatul aplicării acestui instrument de acțiune din afară asupra Ucrainei’, a afirmat ministrul rus, potrivit căruia ‘UE și SUA au provocat înlăturarea președintelui legitim al țării /Viktor Ianukovici/’, iar, în prezent, ‘sprijină orbește acțiunile de represalii ale Kievului împotriva celor nemulțumiți de noua putere ucraineană’ în estul rusofon al țării.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts