Sepp Blatter a considerat “incorectă” atribuirea Balonului de Aur lui Messi la CM 20142

Președintele Federației Internaționale de Fotbal (FIFA), Joseph Blatter, a considerat drept “incorectă” atribuirea Balonului de Aur pentru cel mai bun jucător al Mondialului din Brazilia de anul acesta vedetei argentiniene Leo Messi.

“Consider că decizia a fost incorectă. M-a surprins când am aflat ce a hotărât comitetul. Mi-au spus că au fost analizați doar 10 jucători, însă numai dintre cei care au participat la finală”, a declarat Blatter pentru presa rusă, el aflându-se la Moscova pentru prezentarea logotipului CM 2018. De altfel, Blatter și-a exprimat de mai multe ori părerea că portarul campioanei mondiale, germanul Manuel Neuer, ar fi meritat Balonul de Aur în Brazilia.

Cu toate acestea, Balonul de Argint a fost luat de germanul Thomas Mueller, care a primit și Gheata de Aur, pentru locul secund în clasamentul golgheterilor, în timp ce Balonul de Bronz a fost dat olandezului Arjen Robben, a cărui echipă a fost eliminată în semifinale de Argentina.

O discuție polemică asemănătoare s-a petrecut și la Mondialul din Africa de Sud, în 2010, când FIFA i-a acordat Balonul de Aur uruguayanului Diego Forlan, dintr-o reprezentativă eliminată în semifinale, și nu unui fotbalist spaniol, campion mondial.

Acest premiu a fost introdus la Mondiale la ediția din 1994, din SUA, când a fost obținut de brazilianul Romario, campion mondial; în Franța 1998 a fost premiat compatriotul său Ronaldo, finalist cu Brazilia, în 2002 (Japonia și Coreea de Sud), tot un finalist, și nu din echipa campioană, a fost răsplătit, portarul german Oliver Kahn, învins de două ori (scor 2-0) în finală de Brazilia, în timp ce Zinedine Zidane a fost cel mai bun, potrivit FIFA, în Germania 2006, după ce a pierdut finala în fața Italiei.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts