Spadă – Viitorul sună bine!scrima

Circuitul European pentru cadeți programează, azi și duminică, etapa a treia la floretă și sabie, feminin și masculin, individual și pe echipe. Orașul Florina (Grecia) găzduiește întrecerea de floretă masculin, Samorin (Slovacia) primește floreta feminină, iar sabia feminină și masculină concurează în Franța, la Meylan.

Astfel, la floretă CS Satu Mare va avea patru reprezentanţi. La masculin Benjamin Bodo, iar la feminin Adriana Haidu, Alexandra Lazin şi Andrea Potor.

Şi alţi scrimeri de la CS sunt angrenaţi în aceste zile în competiţii. La București, ieri s-a desfăşurat a doua probă din cadrul Campionatului Național de spadă speranțe, cea masculină pe echipe. Zece formații s-au aflat la start: LPS Craiova 1, CS Satu Mare, LPS Craiova 2, CSS Steaua, CSS Târgu Mureș, CSS1 Constanța, CS Olimpia, ACS Quatro, CSA Steaua și CS Engarde. Pentru clubul sătmărean au intrat pe planşă Adam Macska, Alexandru Oroian, Balazs Szilagyi şi David Ziman. Joi, la proba individuală, cel mai bun loc l-a ocupat Adam Macska, spadasinul sătmărean încheind concursul pe locul cinci.

Revenind la proba pe echipe, micii spadasini pregătiţi de Francisc Csiszar şi Lehel Nagy au reuşit să obţină medalia de argint. Finala a fost una disputată, în care LPS Craiova 1 s-a impus cu 45-40. În primul tur CS a stat, după care a trecut de ACS Quatro fără probleme cu 45-28. A urmat duelul din semifinale, în compania celor de la LPS Craiova 2, sătmărenii impunându-se la limită, 44-43, după o revenire de senzaţie a lui Adam Macska. Viitorul sună bine în ceea ce priveşte scrima sătmăreană, care mai poate cuceri alte medalii la Bucureşti.

Asta pentru că azi şi mâine, în cadrul aceleiaşi competiţii intră în luptă fetele. De la CS vor încerca să cucerească medalii Teodora Coste, Csilla Nagy, Amarillisz Pallai, Mellany Pfeifer şi Zsofia Kato, atât la individual cât şi la echipe.

Daniel Chiorean

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts