SUA vor ajuta Republica Moldova să-și modernizeze armata3

Statele Unite ale Americii vor ajuta Republica Moldova să-și modernizeze armata, a anunțat marți Ministerul moldovean al Apărării, în finalul întrevederii între șeful instituției de resort Valeriu Troenco cu ambasadorului american la Chișinău, William Moser, informează Ria Novosti.

Șeful misiunii diplomatice americane în Moldova a menționat că autoritățile de la Chișinău pot conta pe sprijinul guvernului de la Washington în ceea ce privește lansarea noilor proiecte și programe necesare pentru reformarea și modernizarea armatei moldovene.

Cu această ocazie, ambasadorul William Moser l-a prezentat ministrului moldovean al apărării pe noul atașat militar american în Republica Moldova, locotenent-colonelul Joseph Bilbo, potrivit agenției de presă menționate.

Colaborarea moldo-americană în domeniul apărării se desfășoară în baza Memorandumului cu privire la colaborarea în domeniul militar dintre Ministerul Apărării al Republicii Moldova și Departamentul Apărării al Statelor Unite ale Americii, document semnat la 4 decembrie 1995.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts