More


  UNPR încheie protocol cu proaspătul partid al romilor, pentru susţinerea lui Ponta în alegeri

  =

  1

  UNPR anunţă că luni va încheia un protocol de colaborare cu Partidul Alianţa Democrată a Romilor (PADR), condus de Dorin Cioabă, privind susţinerea candidaturii lui VictorPonta în campania electorală pentru Preşedinţie.

  Conform unui comunicat al UNPR remis duminică agenţiei MEDIAFAX, protocolul va fi semnat de către secretarul general al Uniunii, Neculai Onţanu şi de către preşedintele PADR, Dorin Cioabă.

  Protocolul va fi semnat la sediul UNPR.

  Autointitulatul rege internaţional al romilor, Dorin Cioabă, a anunţat, vineri, că Partidul Alianţa Democrată a Romilor (PADR), “primul partid politic al romilor”, a fost înregistrat, existând o sentinţă definitivă în acest sens de la Tribunalul Bucureşti.

  El a explicat că, prin înfiinţarea PADR, a dorit să le ofere “tinerilor din comunitate un partid în care să poată să se înscrie, în care să vină cu ideile lor, cu spijinul lor pentru a face ceva pentru comunitatea romilor”.

  “Am avut foarte mari probleme cu partidele parlamentare sau tradiţionale pentru că nu au acceptat membri din rândul comunităţii noastre de romi sau, dacă i-au acceptat, doar la nivelul de simplu membru. Nu există oameni din comunitatea de romi puşi în anumite funcţii, făcând excepţie unii care s-au dezis de naţionalitatea lor”, a susţinut Dorin Cioabă.

  El a afirmat că ar fi vrut să aibă un candidat propriu pentru alegerile prezidenţiale, “chiar dacă nu cu şanse reale, dar ca un botez al partidului, pentru a vedea dacă romii dau votul acestui partid”.

  În legătură cu alegerile prezidenţiale, Dorin Cioabă a afirmat că “oferta este cea mai slabă care a fost vreodată”.

  “Oferta politica este cea mai slabă care a fost vreodataă. Vedem politicieni care se deghizează în măscărici, îşi pun cască. Fac referire la doamna Udrea, nu ştiu la ce o ajută dacă va ajunge la Cotroceni, poate să nu arunce oamenii cu pietre, cu sticle. Nici ceilalţi candidaţi nu vor să prezinte un program politic. Domnul Tăriceanu nu vine cu nimic care să ajute romii. Domnul primar Iohannis nici atât, el e atât de sus că n-are ochi pentru comunitatea de romi”, a spus Dorin Cioabă.

  Întrebat ce părere are despre Victor Ponta, Dorin Cioabă a precizat: “Aşteptăm de la domnia sa un program. Eu, după părerea mea, ar fi candidatul care ar avea şanse reale să ajungă preşedintele României, dar, dacă îşi doreşte voturile noastre, este aşteptat la masa tratativelor, în sensul de a prezenta un program pentru romi”.

  Dorin Cioabă a precizat că PADR are filiale în toate judeţele ţării.

  Actele de înregistrare a Partidului Alianţa Democrată a Romilor (PADR) au fost depuse în 8 aprilie la Tribunalul Bucureşti.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img