”Veteranii” judoului și-au dat întâlnire la Satu Mare



judo

Prima ediţie a “Satu Mare International Masters Judo Championship“ s-a dovedit a fi un real succes. Organizare ireproșabilă, participanți numeroși și valoroși și meciuri spectaculoase pe tatami am avut sâmbătă la sala Ecaterina Both.

Peste 50 de veterani din cinci țări s-au întrecut la diferite categorii de vârstă și greutate iar, la final, concursul pe echipe a adus mult suspans și efectiv a ridicat asistența în picioare.” Mă bucur că am reușit să aducem atâta lume la Satu Mare încă de la prima ediție. Asta ne dă curaj pentru anul viitor. Toți cei prezenți ne-au lăudat organizarea , am avut ceva emoții înaintea evenimentului și mă bucur că a ieșit totul foarte bine. Le mulțumesc tuturor celor care ne-au sprijinit în organizare” a spus la final Vasile Fușle, unul dintre principalii organizatori ai turneului.
De remarcat evoluțiile foarte bune avute de reprezentanții Sătmarului. Pelcz Attila și Gergely Attila au împărțit podiumul la M4-90kg. Gergely Tamas a terminat pe locul 1 la M2-81 kg, Adrian Vălean la M1-73 kg. Gombos Tamas și Pop Ovidiu s-au impus la M1 la cat 100 și +100kg. Vasi Fușle a terminat pe doi la M1 -81 kg iar Katona Sandor pe trei la M1-81 kg.

Satu Mare a ratat de puțin primul loc în concursul pe echipe. Sătmărenii au terminat la egalitate duelul cu echipa de pe primul loc, Miercurea Ciuc ( 3-3) dar ciucanii au avut un punctaj superior la final, 21-12 și au luat marele trofeu. Ungaria a terminat pe trei iar Timișoara pe patru.

Moment emoționant la final
Organizatorii l-au avut ca invitat special pe Alex Bologa, un tânăr judoka din Cluj Napoca .

Alex, antrenat de Gergely Tamas, a castigat o medalie de argint la Jocurile Mondiale pentru Juniori care au avut loc anul trecut la Eger, in Ungaria. Tânărul ar putea fi primul judocan nevăzător care va reprezenta România la Jocurile Paralimpice de la Rio din 2016.

Alex a avut și trei partide demonstrative și și-a etalat calitățile în aplauzele spectatorilor prezenți la sala Ecaterina Both. ”Vă mulțumesc că m-ați invitat la Satu Mare. Sunt puține concursurile în țară unde pot să particip și eu. Judoul și sportul mă ajută foarte mult în viață și îmi doresc din tot sufletul să ajung la Olimpiadă”, ne-a spus Alex Bologa.

Povestea lui de viață în această seară la emisiunea Săptămâna sportivă de la Nord Vest TV, de la ora 20.45.

Florin Mureşan





ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts