More


  Victor Ponta: E norocos cel care va veni premier după mine, lăsăm cel mai mic deficit din istoria României

  =

  pontav

  Premierul Victor Ponta a declarat, sâmbătă, la Sibiu, că ”ar fi incorect” să întocmească el bugetul pentru 2015, aceasta fiind sarcina viitorului guvern, dar a afirmat că următorul prim-ministru va fi ”foarte norocos” pentru că va moşteni condiţii economice mai bune.

  Victor Ponta a fost întrebat, sâmbătă, la Sibiu, când va trimite bugetul în Parlament, el spunând că aceasta este treaba viitorului guvern. ”Noul buget, care va fi multianual, pentru 2015 şi 2016, trebuie prezentat şi însuşit de viitorul prim-ministru şi viitorul guvern. Ar fi incorect din partea mea să-i fac eu bugetul şi să-l pun la anul să guverneze ţara după cum am făcut eu bugetul”, a afirmat premierul. Acesta a spus că tocmai din acest considerent România va primi o nouă misiune a FMI şi a Băncii Mondiale abia la finalul lunii noiembrie, iar bugetul se va întocmi la începutul lunii decembrie.

  În plus, Ponta a precizat că viitorul premier ”e foarte norocos”. ”E foarte norocos cel care va veni premier după mine: eu am moştenit un deficit de 4,6 din PIB şi o scădere economică, cea mai mare de după ‘97 şi acum îi lăsăm cu cel mai mic deficit din istoria României, cu cea mai mică dobândă plătită pentru titlurile de stat şi cu cei mai mulţi bani alocaţi pentru finalizarea proiectelor începute în 2008 şi încheiate în 2010”, a precizat premierul. Întrebat ce părere are despre propunerea lui Klaus Iohannis de a se aloca 6 la sută din PIB pentru sănătate, Ponta a spus că este un lucru ”neserios”.

  ”N-are rost să promitem lucruri pe care ştim sigur că nu le putem face. 6 la sută din PIB înseamnă…gândiţi-vă că tot bugetul României este 32 – 33 la sută din PIB. 6 la sută din PIB, vă rog să întrebaţi pe orice om serios, este, din păcate, un lucru neserios, nu doar o minciună. E ceva ce nici oamenii…nici măcar nu reuşeşti să păcăleşti pe cineva. Am întrebat contracandidaţii mei dacă a descoperit cineva în lume metoda să scazi toate taxele şi să ai bani mai mulţi, n-a descoperit nimeni, este puţin împotriva logicii şi a matematicii”, a declarat premierul. Acesta a spus că şi-a propus ca în campania electorală să vorbească despre ”lucruri care se pot face şi, mai ales, care ţin de preşedinte”. ”Alocarea bugetară ţine de Guvern şi Parlament. Preşedintele nu poate schimba nicio virgulă”, a completat Ponta. Premierul a vizitat, sâmbătă, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu şi Muzeul ”Astra”, apoi a mers la nunta prefectului de Sibiu, Ovidiu Sitterli, cu medicul Carmen Natea.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img