More


  Victor Ponta este singurul candidat preocupat de problemele românilor din diaspora

  - Advertisement -

  pontav

  În cursul zilei de ieri, Victor Ponta s-a întâlnit la Madrid cu reprezentanții comunității românești din Spania. Această vizită face parte dintr-un program de vizite mai amplu, care cuprinde mai multe țări și are drept scop prezentarea măsurilor adoptate sau în curs de adoptare ale Guvernului României în vederea îmbunătățirii condițiilor sociale ale românilor de pretutindeni. Victor Ponta, candidat la alegerile prezidențiale, s-a întâlnit sâmbătă cu reprezentanții comunității românești din Torino, Italia, în cadrul unei vizite ce a avut ca scop identificarea problemelor cu care se confruntă cetățenii români din diaspora. Printre temele de discuție ale acestei întâlniri premierul Victor Ponta a prezentat proiectele Prima casă și Prima maşină– pentru românii din afara granițelor, în scopul încurajării acestora să se întoarcă acasă.

  Un alt program prezentat la Torino și implementat de Guvernul României este legat de procesul de învățământ, mai precis de formarea continuă sau reconversie profesională. Cursurile se vor desfășura în Italia, în parteneriat cu instituțiile italiene, pentru ca diplomele obținute aici să fie recunoscute. În cadrul discuției a fost abordat și programul care se referă la o schemă de finanțare, cu valoare cuprinsă între 50.000 și 100.000 de euro, pentru înființarea de firme. Societățile deschise de românii din Italia vor fi înființate în România, cu posibilitatea deschiderii de puncte de lucru în statul italian. În acest context premierul Ponta a făcut referire la drepturile și libertățile pe care românii le au în Uniunea Europeană și la obligația pe care autoritățile statelor membre o au de a respecta și apăra demnitatea cetățenilor români. Victor Ponta:”Ştiți foarte bine că peste tot în Europa, au existat oameni politici care spun că trebuie să îi scoatem afară pe români şi că din cauza lor nu avem locuri de muncă. Ori suntem toți cetățeni europeni, ori să ni se spună. Nu acceptăm discriminări.”

  Victor Ponta este primul candidat la alegerile prezidențiale care se preocupă de românii din diaspora, incluzându-i pe aceștia în cadrul unui proiect amplu de țară, prin vizita recent efectuată atât în Italia, cât şi în Spania. Actualul guvern condus de premierul Victor Ponta este singurul care în afara promisiunilor electorale a luat măsuri concrete și a redus o parte importantă din taxele consulare. “Atunci când am aprobat legea cu reducerea taxelor consulare, tot atunci am dublat alocația pentru 500.000 de copii din România. M-am gândit în acelaşi timp ce facem pentru cei care au de plătit o taxă pentru ca să-şi înregistreze copiii în diaspora. Şi atunci am redus aceste taxe consulare”, a declarat Victor Ponta. Guvernul Ponta a preluat “SMART Diaspora”, o excelentă inițiativă a societății civile și a transformat-o într-un program național menit să încurajeze tinerii români să se întoarcă acasă, pentru a-și dezvolta propriile afaceri sau a se integra în administrația publică în vederea reformării acesteia. La finalul întrevederii, candidatul la alegerile prezidențiale a reafirmat nevoia de unitate a românilor și a efortului de a lupta pentru o viață mai bună. V. Ponta:”O să mă auziți, de fiecare dată, că oriunde merg, o să fiu mândru că sunt român. Dacă ne-am născut români, și așa o să și murim, o să facem tot ce ține de noi, ca să fim uniți. Cred că dacă îi veți convinge pe români să fie mai uniți, împreună o să fim mai puternici.”  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img