Victor Ponta, în vizită la Milanoponta

Victor Ponta participă la Milano, la Conferinţa la nivel înalt privind ocuparea forţei de muncă, organizată de Preşedinţia italiană a Consiliului UE. Premierul discută, în cadrul Conferinţei, cu liderii europeni despre crearea de noi locuri de muncă şi despre combaterea şomajului. Se confirmă din nou preocuparea lui Victor Ponta pentru generarea de noi locuri de muncă.

Premierul Victor Ponta va vorbi, la Milano, în calitate de lider al unui Guvern care a reuşit să asigure circa 200.000 de noi locuri de muncă, după ce măsurile de austeritate ale guvernelor lui Băsescu au lăsat 700.000 de oameni fără un job. Este vorba despre creşterea cu peste 190.000 a numărului de persoane angajate cu contracte de muncă (trimestrul I din 2014, faţă de trimestrul I din 2013). Numărul este cu aproape 400.000 mai mare faţă de luna martie a anului 2011.

Participările la astfel de evenimente arată că Victor Ponta este recunoscut drept un lider regional puternic, un lider tânăr, care a reuşit repararea nedreptăţilor sociale, reducerea inegalităţilor şi creşterea nivelului de trai prin redirecţionarea creşterii economice în buzunarele românilor, în acelaşi timp cu relansarea economică a României prin stimularea investiţiilor, prin măsuri pentru mediul de afaceri, prin relansarea industriilor şi afirmare pe domenii strategice: energie, agricultură, IT etc. În contextul acestei vizite externe, Guvernul Ponta va elimina taxele consulare solicitate pentru certificatele de naştere ale copiilor născuţi în străinătate, condiţia fiind ca acestea să fie întocmite în termen de şase luni de la naştere.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts