More


  Victor Ponta, perceput drept câştigător al prezidenţialelor

  =

  ponta2

  Premierul Victor Ponta, candidatul Alianţei Electorale PSD-UNPR-PC la alegerile prezidenţiale din anul 2014, este perceput de majoritatea românilor drept câştigător al alegerilor prezidenţiale din noiembrie, fiind considerat şi cel mai potrivit pentru a îndeplini funcţia de şef al statului, conform Barometrului realizat de Inscop Research la comanda cotidianului ‘Adevărul’, în perioada 2-8 octombrie 2014. “La întrebarea ‘Cine credeţi că va câştiga alegerile prezidenţiale din acest an, 57,2% dintre votanţii care au indicat un nume (dintre cei care declară că vin în mod sigur la vot în turul I, fără non-răspunsuri) cred că Victor Ponta va câştiga alegerile prezidenţiale. Pe poziţia secundă, urmează Klaus Iohannis, despre care 33,5% dintre votanţii care indică un nume cred că va câştiga alegerile prezidenţiale”, precizează INSCOP, într-un comunicat remis marţi, 21 octombrie 2014.

  Potrivit sursei citate, urmează Călin Popescu-Tăriceanu, despre care 4,1% dintre votanţii care indică un nume spun că va câştiga alegerile prezidenţiale, Elena Udrea, cu 2,6% dintre opţiuni, Monica Macovei – 0,7%, Teodor Meleşcanu – 0,7%, Dan Diaconescu – 0,7%, Corneliu Vadim Tudor – 0,3%, Gheorghe Funar – 0,2%. Conform detaliilor suplimentare furnizate de site-ul inscop.ro, votanţii lui Victor Ponta sunt ‘cei mai fideli prin faptul că peste 90% dintre ei cred că acesta va câştiga alegerile prezidenţiale’. ‘Restul nu ştiu sau nu răspund la întrebare. Niciunul nu îl indică pe Klaus Iohannis drept câştigător al alegerilor. Aproape trei pătrimi dintre votanţii lui Klaus Iohannis cred că acesta va câştiga alegerile, restul fie indicând pe Victor Ponta drept câştigător al alegerilor, fie alegând opţiunea de răspuns ‘Nu ştiu/Nu Răspund’’, precizează inscop.ro.

  Pe de altă parte, institutul de cercetare relevă că la întrebarea ‘Dincolo de preferinţele dvs. personale, care dintre următorii candidaţi la alegerile prezidenţiale credeţi că se potriveşte cel mai bine cu cerinţele funcţiei de preşedinte?’, 41,8% dintre votanţii care indică un nume (dintre cei care votează în mod sigur în turul I, fără non-răspunsuri şi fără varianta ‘niciunul’) consideră că Victor Ponta se potriveşte cel mai bine cu cerinţele funcţiei de preşedinte.



  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img