More


  Barack Obama dă asigurări la Beijing că SUA nu au jucat niciun rol în manifestațiile din Hong Kong

  =

  3

  Statele Unite ale Americii nu au jucat niciun rol în mișcarea prodemocrație care are loc de peste șase săptămâni în Hong Kong, unde principala revendicare a protestatarilor este adoptarea unui veritabil sufragiu universal la alegerile din anul 2017, a declarat miercuri, la Beijing, președintele american Barack Obama, informează AFP și Reuters.

  ‘Am făcut clar faptul că Statele Unite ale Americii nu a avut nicio implicare în desfășurarea manifestațiilor din Hong Kong’, a dat asigurări președintele american, într-o conferință de presă comună cu omologul său chinez Xi Jinping.

  Oficiali chinezi, precum și mass-media oficială, au acuzat, fără a le numi, ‘forțe străine’ sau ‘occidentalii’ de susținerea mișcării prodemocrație ‘Occupy Central’ din Hong Kong, care ocupă cartierul de afaceri din fosta colonie britanică.

  ‘Doresc însă să fac clar faptul că Statele Unite încurajează dreptul oamenilor de a se exprima, iar alegerile din Hong Kong trebuie să răspundă dorinței populației locale’, a afirmat șeful statului american.

  La rândul său, președintele chinez a declarat că mișcarea ‘Occupy Central’ este ‘ilegală’ și și-a exprimat ‘sprijinul ferm’ pentru executivul din Hong Kong în eforturile sale de a restabili ordinea.

  ‘Legea și ordinea trebuie menținută cu orice preț, nu numai în Hong Kong, ci peste tot în lume’, a spus Xi, subliniind faptul că problemele din Hong Kong reprezintă o problemă internă a Chinei.

  Amploarea mișcării prodemocrație din Hong Kong s-a redus considerabil față de primele zile de mobilizare, însă protestatarii ocupă în continuare trei zone din fosta colonie britanică.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img