More


  CNN își încetează emisia în Rusia

  =

  3

  Canalul american de televiziune CNN își va înceta emisia în Rusia, începând cu data de 31 decembrie, din cauza legislației ruse privind mass-media, a anunțat Turner International, compania-mamă a CNN, potrivit agenției TASS.

  “Turner International își încetează emisia în Rusia din cauza ultimelor modificări intervenite în legislația rusă în domeniul mass-media”, a declarat un reprezentant al companiei.

  Potrivit ziarului economic rus Vedomosti, operatorii ruși Vympelcom și Akado au confirmat primirea unor avize în acest sens din partea Turner Broadcasting System Europe Ltd (TBSEL), care face parte din grupul Time Warner, proprietar al CNN.

  Deputații ruși au aprobat în septembrie un proiect de lege care limitează la 20% partea de capital pe care o poate deține o entitate străină într-o companie media din Rusia, o măsură menită să protejeze țara împotriva ‘ingerințelor străine’. Legea a fost semnată de președintele Vladimir Putin la 15 octombrie și urmează să intre în vigoare la 1 ianuarie 2016.

  Creat în 1980 de Ted Turner, canalul CNN este unul din primele posturi de televiziune care emite 24 de ore din 24. Emisiunile sale în Rusia au fost difuzate de la începutul anilor ’90. Canalul a avut un birou la Moscova din 1983.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img