More


  Consumul de pește protejează împotriva pierderii auzului provocate de îmbătrânire

  =

  4

  Consumul regulat de pește protejează împotriva pierderii auzului provocate de îmbătrânire – este concluzia unui studiu realizat de cercetători de la Brigham and Women’s Hospital din Boston și menționat de passionsante.be.

  Studiul s-a ocupat de femei, dar nu există niciun motiv pentru care rezultatele să nu se aplice și bărbaților. Cercetarea a durat circa 20 de ani și a cuprins 65.000 de participante. Obiceiurile lor alimentare au fost puse în relație cu cazuri de pierdere naturală a auzului (fără cauza traumatice), fenomen extrem de frecvent, asociat cu înaintarea în vârstă.

  Unul din rezultatele cele mai relevante arată că femeile care mănâncă de cel puțin două ori pe săptămână pește — indiferent de care — prezintă un risc cu 20% mai mic să li se altereze auzul față de cele care consumă rar sau deloc.

  Consumul regulat de pește permite prevenirea — într-o oarecare măsură — a tulburărilor auditive legate de îmbătrânire și, în orice caz, întârzierea declanșării sau atenuarea amplorii fenomenului, apreciază cercetătorii. Ei adaugă că și crustaceele joacă același rol.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img