More


  CUTREMUR în Vrancea cu magnitudinea de 5,7 grade, cel mai puternic din acest an

  =

  3

  Seismul de sambata seara, din Vrancea, a avut magnitudinea de 5,7 grade pe scara Richter si s-a produs la o adancime de 39 kilometri, potrivit Institutului National pentru Fizica Pamantului (INFP). Seismul a avut 5 replici.

  Dupa primele masuratori, INFP indicase o magnitudine de 5,5, iar ulterior una de 5,6 grade.

  Orasele cele mai apropiate de epicentrul seismului sunt: Marasesti (sase kilometri), Tecuci (22 kilometri) si Focsani (21 de kilometri), Adjud (25 de kilometri) si Onesti (51 de kilometri), potrivit Institutului National pentru Fizica Pamantului.

  Seismul de 5,7 grade pe scara Richter, produs sambata seara, in Vrancea, a avut cinci replici, cu magnitudinea de 2,1; 2,8; 3,1; 2 si 2 grade pe scara Richter, potrivit Institutului National pentru Fizica Pamantului (INFP).

  Replica de 2,1 grade s-a produs la ora 21:32, cea de 2.8 la 22:24, cea de 3,1 la 22:30, iar ultimele doua la orele 22:38 si 23:05.

  Potrivit Gandul, secretarul de stat in MAI Raed Arafat a declarat ca nu sunt victime. La putin timp dupa producerea cutremurului, retelele de telefonie mobila au fost suprasolicitate.

  Acesta este cel mai mare cutremur ca magnitudine produs anul acesta in Romania. Anul trecut, la 6 octombrie, in Vrancea s-a produs un cutremur de 5,5 grade pe Richter.

  Director INFP: Dupa seismul 5,7 grade nu sunt de asteptat cutremure mari

  Directorul general al Institutului National pentru Fizica Pamantului (INFP), Constantin Ionescu, a declarat pentru MEDIAFAX ca dupa seismul de 5,6 grade pe Richter produs, sambata seara, in Vrancea, nu sunt de asteptat alte cutremure mari in zona.

  “Seismul de sambata seara a avut o replica, de 2,1 grade. In perioada urmatoare, nu sunt de asteptat cutremure comparabile cu cel de 5,7, pentru ca acesta a fost unul de reasezare in zona Vrancea”, a declarat Ionescu.

  Potrivit directorului INFP, seismul de 5,7 grade a fost unul oarecum atipic pentru zona Vrancea din punct de vedere al adancimii.

  “De regula, in aceasta zona seismica avem cutremure de adancimi de 90 pana la 140 de kilometri. Cel de sambata seara a fost la adancimea de 40 de kilometri si din acest motiv a fost resimtit relativ puternic”, a explicat directorul INFP.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img