More


  Elvețianul Roger Federer, incert pentru finala Cupei Davis

  =

  1

  Tenismanul elvețian Roger Federer, numărul 2 mondial, este incert pentru finala ediției din acest an a Cupei Davis, dintre echipele Franței și Elveției, programată între 21 și 23 noiembrie la Lille.

  Duminică, Federer a declarat forfait pentru finala Turneului Campionilor de la Londra, în care trebuia să-l întâlnească pe sârbul Novak Djokovic, liderul clasamentului ATP.

  “Am aflat de forfaitul lui Federer în cursul finalei de dublu, în timp ce mă încălzeam. Am discutat imediat cu el. Pentru Cupa Davis, nici măcar el nu știe (dacă va juca). Există un semn de întrebare”, a declarat Djokovic.

  “Nu cred că a căutat să-și conserve forțele înaintea Cupei Davis. După finalele de Mare Șlem, acest meci este cel mai important al sezonului. Federer s-a retras doar de 3 ori în 1.000 de meciuri disputate. Nimeni nu-i poate reproșa nimic. Este o situație care nu s-a mai întâlnit probabil niciodată până acum. Nimeni nu a câștigat trofeul în acest mod, însă așa au stat lucrurile acum. Nici eu nu m-am simțit în apelel mele la ceremonia de atribuire a trofeului”, a adăugat jucătorul sârb.

  Federer, al doilea favorit al Turneului de la Londra, a fost nevoit să declare forfait pentru finală din cauza unor dureri de spate cu care s-a confruntat după semifinala epuizantă câștigată fața compatriotului său Stanislas Wawinka (4-6, 7-5, 7-6). “Nu pot juca, este prea riscant la vârsta mea”, le-a spus elvețianul, în vârstă de 33 ani, spectatorilor prezenți pe O2 Arena.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img