More


  Fac apel către statele membre să sprijine investiţiile în îngrijirea copilului

  =

  Comisarul european pentru Politici Regionale, Corina Creţu, cere statelor membre să includă în programele operaţionale proiecte prin care să sprijine investiţiile în îngrijirea copilului şi în infrastructura de educaţie, ea arătând că 21 la sută dintre copiii din UE sunt în risc de sărăcie. Corina Creţu a participat vineri, în Bucureşti, la Conferinţa Internaţională Eurochild cu tema “Copiii pe primul loc: optimizarea cheltuielilor publice pentru o mai bună susţinere a copilului şi a familiei”.

  Cu acest prilej, ea a precizat că şi Comisia Europeană are ca prioritate spijinirea copiilor pentru o educaţie adecvată şi pentru crearea condiţiilor de trecere de la sistemul instituţionalizat la un mediu familial care să le ofere posibilitatea de a deprinde abilităţile de a trăi independent, să-şi atingă întregul potenţial şi să trăiască o viaţă demnă. “Pentru următorii şapte ani, politica regională a alocat 30 de miliarde de euro pentru toate cele 28 de state membre, care vor fi investiţie pentru incluziune socială, lupta împotriva sărăciei şi a discriminării. Discutăm acum, suntem în faza de demarare şi adoptare a programelor operaţionale pentru următorii şapte ani şi speranţa noastră este ca cele 28 de state membre să includă în programele operaţionale proiecte de calitate prin care să sprijinim investiţii de îngrijire a copilului şi infrastructura în educaţie – grădiniţe, şcoli -, spitale, aşa cum am făcut şi în exerciţiul financiar trecut. Fac un apel către toate statele membre să depună proiecte de calitate care să răspundă acestor nevoi”, a spus Corina Creţu.

  Comisarul european pentru Politici Regional a apreciat faptul că, pentru perioada 2007 – 2013, în foarte multe ţări au fost proiecte privind infrastructura socială, amintind de Bulgaria, Ungaria, Slovacia, dar şi de România.
  Pe de altă parte, Creţu a precizat că există un nou regulament pentru implementarea programelor 2014 – 2020. “Sprijinim statele membre să acţioneze în domeniul protecţiei sociale. Prin Fondul de Dezvoltare Regională am sprijinit şi vom sprijini financiar îmbunătăţirea infrastructurii sociale, inclusiv prin renovarea instituţiilor degradate. Invităm statele membre să aloce fonduri pentru a sprijini investiţiile în acord cu obiectivele pe care şi le-au asumat în cadrul acordurilor de parteneriat în ceea ce priveşte reducerea sărăciei, sănătatea oamenilor şi starea socială. Avem programe pe care le vom dezvolta în continuare şi cred că trebuie să facem tot ce putem ca să asigurăm o viaţă bună acestor copii”, a spus comisarul european.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img