More


  Kremlinul cere ‘garanții de 100%’ că Ucraina nu va adera la NATO

  =

  3

  Rusia are nevoie de ‘garanții de 100% că nicio țară nu se gândește că Ucraina va putea să adere la NATO’, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui rus Vladimir Putin, într-un interviu acordat BBC, citat de RIA Novosti.

  Desfășurarea treptată a forțelor Alianței Nord-Atlantice în apropierea frontierelor Rusiei a suscitat ‘neliniște’ la Moscova, a spus Peskov, adăugând că prin acțiunile sale NATO încearcă să ‘rupă echilibrul de forțe’.

  Prin vocea mai multor oficiali ucraineni, Kievul a declarat că ar dori să reia procesul de aderare la NATO, întrerupt în 2010, sub regimul fostului președinte Viktor Ianukovici, care s-a reorientat către Rusia.

  După anexarea Crimeii la Rusia, Organizația Tratatului Atlanticului de Nord a suspendat cooperarea cu Moscova și a adoptat o serie de măsuri pe care le-a justificat prin necesitatea de a asigura securitatea țărilor participante. Avioane-radar patrulează constant spațiul aerian al Poloniei și României, iar nave suplimentare au fost trimise în mările Baltică și Mediterană. În plus, Alianța și-a multiplicat exercițiile cu aliații din Europa de Est și a anunțat o creștere a prezenței sale militare permanente în regiune.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img