More


  Liga Naţională nu e “Cupa Ion Creangă“!

  =

  Baschet2

  Echipa de baschet de la CSM Satu Mare a suferit sâmbătă o nouă înfrângere în Liga Naţională, cea de-a şasea în opt etape, pe teren propriu, cu CSBT Alexandria.

  E drept, înfrângerea a venit în faţa unei echipe care a învins ICM Arad sau CSU Alba Iulia, dar nu acest aspect este cel deranjant. Ci faptul că echipa, în loc să crească în joc a scăzut, iar soluţiile par tot mai puţine. Poate nici jucătoare nu evoluează la capacitate maximă, ceea ce înseamnă că undeva se greşeşte.

  Revenind la jocul de sâmbătă dintre CSM şi Alexandria, oaspetele s-au impus cu 66-52, într-un meci în care atmosfera a părut mai mult de înmormântare.

  Din cele patru sferturi, primele trei au fost adjudecate de oaspete, 13-19, 10-13 şi 13-18, ultimul încheindu-se la egalitate, 16-16.

  Au marcat pentru echipa pregătită de Adriana Pricop, Iulian Sin şi Lavinia Năstruţ: Toccara Ross 18 puncte, Ashley Adams – 15, Andreea Orosz – 11, Eniko Laza – 4, Renata Szmutku – 2 şi Flavia Ferenczi – 2.

  Urmează miercuri partida cu CSM Oradea, în deplasare, un meci pe care teoretic echipa noastră ar trebui să îl câştige fără prea mari probleme.

  Revenind la situaţia actuală a secţiei de baschet de la CSM, lucrurile nu merg aşa cum s-a anunţat în momentul prezentării noului staff tehnic. Atunci s-a vorbit de un obiectiv normal, clasarea între primele opt echipe ale Ligii Naţionale. Dar din păcate, acest obiectiv pare tot mai departe.

  După meci, Adriana Pricop a declarat că “nici jucătoarele echipei oaspete nu au crezut că pot să câștige. Dacă aveam o concentrare puțin mai mare, șansele noastre erau de a câștiga meciul. Ele nu au venit foarte montate. Fetele noastre și-au dorit și poate din dorința lor prea mare rezultatul a fost acesta. Șanse teoretice mai sunt să ajungem în play-off, practic totul depinde de noi. Meciul cu Timișoara, tot din dorința prea mare l-am pierdut. De antrenat, ne antrenăm, de muncit muncim. Nu aș putea da un răspuns care este motivul. La echipă este o atmosferă foarte bună, ceea ce nu se vede în teren. La Oradea sper ca fetele să se trezească și să câștigăm. Teoretic nu au cum să ne bată“.

  Ne aducem aminte de o declaraţie a preşedintelui CSM, Valeriu Neagu, pe site-ul de specialitate totalbaschet.ro, în care spunea: “Modificări mari nu prea sunt. Numai de antrenor, atât. Noul antrenor este un profesor de educaţie fizică, specializare baschet, pe numele său Iulian Sin. Ca performanţă şi CV a lucrat la LPS Satu Mare, a participat la Cupa Ion Creangă a avut recent o echipă în Divizia B la baschet. Era acolo, foarte aproape să promoveze dar nu au avut bani. Deci este un antrenor serios, la locul lui, ce să vă spun mai multe“, spunea atunci Neagu.

  Nu contestăm faptul că Sin este un antrenor serios, dar poate această echipă de Ligă Naţională reprezintă o căciulă prea mare.

  Din păcate asistăm la un declin al baschetului sătmărean, care anii trecuţi juca finale şi se bătea la medalii. Acum pierde la scor partida de la Galaţi, Timişoara câştigă pentru prima dată în istorie la Satu Mare, iar obiectivul este aprope compromis. Am putea asista la o premieră în acest sport, CSM-ul să nu intre în play-off la finalul sezonului regulat.

  În plus, ceea ce s-a construit în şase ani, o istorie, s-a dus de râpă în doar câteva etape!

  Daniel Chiorean  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img