More


  Mihaly Terely, în sală şi de ziua lui!

  - Advertisement -

  judo3

  Considerat pe bună dreptate a fi unul dintre cei mai buni antrenori din sportul sătmărean, Mihaly Terely a împlinit ieri 59 de ani. Iar cum era oarecum firesc ziua de naştere şi-a sărbătorit-o prin muncă, la sala de judo de la CS UNIO.

  Din cei 59 de ani de viaţă, 42 i-a dedicat sportului. E antrenor de judo din 1972 şi de-a lungul carierei se poate mândri cu sportivii crescuţi de el şi cu cele 63 de medalii de aur cucerite de aceştia la competiţii majore.

  Terely recunoaşte că marea lui dorinţă ar fi să vadă unul dintre sportivii săi la Jocurile Olimpice. „Speranţe ar fi pentru că şi acum avem o generaţie bună de judoka la CS UNIO. Dora Kovacs, Cristi Şereş, Samel Lorand, Florin Faur, surorile Czerlau şi lista poate continua, iată sportivii în care îmi pun speranţe că pot ajunge la Olimpiadă“, spune Mihaly Terely.

  “Nu pot face o comparaţie între perioada de acum şi cea de dinainte de Revoluţie. Atunci era mai greu de mers la competiţii internaţionale, acum e uşor de ajuns acolo dar nu întotdeauna ai banii necesari”, ne-a mai spus Terely încântat că şi acum ţine legătura cu foştii săi sportivi. “Le-am promos celor care iau medalii la Naţionale că-i recompensez cu o excursie la Euroland în Germania, cel mai mare parc de distracţii din Europa. E aproape de Freiburg şi ne vom întâlni acolo cu fostul meu sportiv, Lucian Preda. După un an de muncă asta e recompensa pe care le-am promis-o elevilor mei”, a povestit Terely modul în care reuşeşte să-şi mai motiveze sportivii.

  Legat de turneul de sâmbătă de la Satu Mare, Terely e mândru că acum Cupa UNIO a ajuns la a 19-a ediţie şi că e bătaie mare pe invitaţii. Vor fi peste 300 de sportivi de la cele mai bune cluburi din România şi Ungaria iar turneul e acum considerat a fi mai puternic chiar ca şi Campionatul Naţional.

  Întrebat ce-şi doreşte pe plan personal de ziua lui, Terely a răspuns rapid:”multă sănătate ca să pot sta în judo ani buni şi să mă bucur de performanţe alături de sportivi”.

  Florin Mureşan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img