More

    Novak Djokovic, de neoprit la Turneul Campionilor

    2

    Sârbul Novak Djokovic mai are nevoie de o singură victorie pentru a-și asigura titlul de cel mai bun tenisman al lumii la sfârșitul anului, pentru a treia oară în cariera sa, după ce l-a învins în două seturi, 6-3, 6-0, pe elvețianul Stanislas Wawrinka, într-o partidă din cadrul Grupei A a Turneului Campionilor de la Londra, disputată miercuri seara.

    “Nole” a oferit un nou recital și încă o lecție de rapiditate în fața spectatorilor de pe O2 Arena din capitala britanică, având nevoie de numai 65 de minute pentru a se impune în fața jucătorului din Țara cantoanelor, câștigătorul ediției din acest an a Openului Australiei. În primul meci, sârbul îl “executase” în mai puțin de oră (56 minute) pe uriașul croat Marin Cilic, campionul de la US Open.

    Aceasta a fost cea de-a 29-a victorie consecutivă în sală înregistrată de numărul unu mondial, care nu a mai pierdut pe teren acoperit din toamna lui 2012, la turneul de la Paris-Bercy. După forma în care s-a prezentat la Londra, Djokovic are șanse foarte mari să câștige pentru a treia oară consecutiv Turneul Campionilor și să-i egaleze astfel pe Ilie Năstase și Ivan Lendl, câștigătorii turneului de final de sezon din circuitul ATP între anii 1971-1973, respectiv 1985-1987.

    Totodată, Novak Djokovic își va asigura prima poziție în clasamentul ATP la final de sezon, așa cum a mai reușit în 2011 și 2012, în cazul în care va câștiga ultimul său meci din grupă la Londra, împotriva cehului Tomas Berdych, programat vineri.

    În proba de dublu a Turneului Campionilor, perechea compusă din românul Horia Tecău și olandezul Jena-Julien Rojer a reușit să facă față doar un set în fața gemenilor americani Bob și Mike Bryan (nr.1), care s-au impus în trei seturi, 6-7 (4/7), 6-3, 10-6.

    Rezultate înregistrate miercuri la Londra:
    simplu — Grupa A
    Tomas Berydch (Cehia/nr.6) — Marin Cilic (Croația/nr.8) 6-3, 6-1
    Novak Djokovic (Serbia/nr.1) — Stanislas Wawrinka (Elveția/nr.3) 6-3, 6-0

    dublu — Grupa A
    Bob Bryan/Mike Bryan (SUA/nr.1) — Horia Tecău/Jean-Julien Rojer (România/Olanda/nr.5) 6-7 (4-7), 6-3, 10-6
    Lukasz Kubot, Poland/Robert Lindstedt (Polonia/Suedia/nr.8) — Alexander Peya/Bruno Soares (Austria/Brazilia/nr.3) 6-4, 3-6, 10-6

    Joi sunt programate partidele:
    simplu — Grupa B
    Kei Nishikori (Japonia/nr.4) — Milos Raonic (Canada/nr.7)
    Roger Federer (Elveția/nr.2) — Andy Murray (Marea Britanie/nr.5)

    dublu — grupa B
    Daniel Nestor/Nenad Zimonjic (Serbia/Canada/nr.2) — Marcel Granollers/Marc Lopez (Spania/nr.6)
    Julien Benneteau/Edouard Roger-Vasselin (Franța/nr.4) — Ivan Dodig/Marcelo Melo (Croația/Brazilia/nr.7)

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE