More


  Peste 40 de participanţi la „Veteran Fencing Cup”

  - Advertisement -

  floreta

  A doua ediţie a concursului de scrimă „Veteran Fencing Cup” a avut loc sâmbătă la sala „Alexandru Csipler” din Satu Mare.

  Peste 40 de veterani ai scrimei din România şi Ungaria au ţinut să onoreze invitaţia fostei campioane din Satu Mare, Szeredayi Iudith iar aceştia au participat atât în proba de floretă cât şi în cea de spadă la diferite categorii de vârstă.

  La floretă feminin la categoria + 40 ani, 40 ani s-a impus Gyurkan Iudith-Ungaria după o finală cîştigată în faţa compatrioatei sale, Kos Judith. Pe locul trei au terminat Diana Brendli şi Biro Monika.

  Categoria 50 + pe primul loc a terminat chiar organizatoarea competiţiei, Iudith Szereday, urmată de Mercs Angela din Ungaria.

  La masculin sătmăreanul nostru, Andrei Săveanu s-a impus la + 40 ani. Acesta a fost urmat în clasament de Viorel Zvîncu din Constanţa, Balint Csaba-Satu Mare şi Mihai Moisi. La 50 + Thalmeiner Zoltan a terminat pe primul loc fiind urmat de Szabo Imre din Ungaria iar la 70+ cel mai bun s-a dovedit a fi Szentkiraly Istvan din Ungaria urmat de Jelics Popa Gyula.

  La spadă + 40 ani tot Gyurkan Iudith a luat premiul cel mare , urmată în clasament de antrenoarea de la CS Satu Mare, Simona Surducan .La 50 + primele două locuri au aparţinut reprezentantelor Ungariei, Rupacsics Csilla şi Szilagyi Csilla. La masculin Adrian Stanciu a câştigat la + 40 ani urmat de Szenes Attila din Satu Mare. La 50+ sătmăreanul Paul Decsei a luat bronzul iar la 60 şi 70 plus trofeul a mers la Szelmeczi Tibi şi Szentkiralyi Istvan.

  Duminică, tot la Satu Mare a avut loc şi finala Campionatului Naţional de veteran la spadă. Nouă spadasini s-au luptat pentru titlul de campion, Mihai Moisi din Bucureşti reuşind să ia aurul după o finală castigată în faţa sătmăreanului Reik Francisc.

  “Un turneu extreme de reuşit , le mulţumesc celor care au sprijinit la organizare şi cu siguranţă că de la an la an vom avea tot mai mulţi participanţi” a spus la final Iudith Szereday, principal organizatoare al evenimentului.

  Florin Mureşan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img