More


  Procurorii DIICOT au descins la clubul Petrolul Ploieşti. Anchetatorii estimează un prejudiciu de peste 15 milioane de euro

  =

  5

  Clubul Petrolul Ploieşti a intrat în atenţia procurorilor DIICOT. Anchetatorii suspectează că s-au comis infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani. Conform DIICOT, prejudiciul se ridică la 15 milioane de euro şi ar fi fost realizat prin sume mari de bani care au intrat în club şi asupra cărora s-au operat deduceri ilegale de TVA.

   În acelaşi dosar se efectuează „percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Constanţa, Prahova, Buzău, Sălaj, Giurgiu, Brăila şi a municipiului Bucureşti, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei grupări infracţionale organizate formată din 19 persoane,  specializată  în infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani”.

  “În cauză există suspiciunea rezonabilă că o parte din membrii grupării, în calitate de administratori ai S.C. FOTBAL CLUB PETROLUL S.A. Ploieşti, au iniţiat în anul 2012 o grupare infracţională organizată la care au aderat şi ceilalţi membri, în vederea creării unor lanţuri infracţionale care să favorizeze firmele administrate de membrii grupului, respectiv în scopul preluării şi finanţării S.C. FOTBAL CLUB PETROLUL S.A. Ploieşti. Astfel, au fost efectuate operaţiuni nereale prin emiterea de documente şi facturi fictive, în scopul deducerii TVA  şi diminuării  bazei de impozitare (impozit pe profit). De asemenea, în scopul creării unor relaţii comerciale inexistente între firmele implicate în activitatea infracţională, cu clubul sportiv, au fost facturate diferite servicii şi livrări de mărfuri, sumele astfel obţinute fiind însuşite de către membrii grupării, în scopul preluării şi finanţării clubului, prin creditări succesive. Prejudiciul produs prin activitatea infracţională este 15.400.000 euro”, se spune pe site-ul DIICOT.

  Percheziţiile sunt făcute de procurorii DIICOT Ploieşti, poliţiştii BCCO Ploieşti, Bucureşti, Constanţa şi SCCO Buzău şi Brăila, cu sprijinul Grupării Mobile de Jandarmi Ploieşti.

  Ancheta a fost declanşată ca urmare a sesizării făcute de Direcţia Generală Antifraudă, procurorii fiind sprijiniţi de Serviciul Român de Informaţii.

  Clubul Petrolul Ploieşti a fost preluat pe 22 februarie 2012 de afaceristul Dan Capră.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img