More


  Revanşă amicală pe Naţional Arena

  =

  gardos_75917000

  Anghel Iordănescu (64 de ani) a preluat naționala României într-un moment foarte important, la mijlocul drumului în preliminariile pentru Euro 2016. Cu o zestre de 7 puncte lăsată de Pițurcă, “Generalul” a trecut de primul hop, numit “Irlanda de Nord” .

  Cu 10 puncte în grupă, România așteaptă liniștită partidele cu Insulele Feroe și Irlanda de Nord, care vor avea loc în primăvara lui 2015, iar până atunci noul staff tehnic are timp să testeze noi jucători. Doar că regulamentul FIFA îl obligă să obțină și rezultate în amicale, pentru că ierarhia Coca-Cola stabilește capii de serie la tragerile la sorți ale grupelor preliminare de Cupă Mondială.

  Mai nou, ponderea partidelor amicale a crescut în stabilirea punctajului pentru ierarhia FIFA, unde România ocupă în acest moment un meritoriu loc 21. Iar partia de marți cu Danemarca este șansa tricolorilor de a mai avansa în clasament! Pentru Anghel Iordănescu, situația nu este tocmai comodă. El a discutat deja cu oficiali din FRF pe marginea subiectului, iar concluzia a fost simplă: rezultatul este cel puțin la fel de important precum rularea unor jucători ce nu sunt obișnuiți cu asemenea partide, cum sunt Pușcaș, Mitrea, Bicfalvi sau Moți.

  Inițial, selecționerul ar fi vrut să alinieze o echipă experimentală la start, pentru a testa posibilitățile mai tinerilor săi jucători. Dar, în cele din urmă, acesta ar putea fi forțat de împrejurări să folosească un “11” puternic, capabil să lupte de la egal la egal cu vedetele nordicilor.

  În aceste condiții, nu este o surpriză faptul că Iordănescu a refuzat ferm cererea Stelei, ca jucătorii campioanei să fie lăsați să se întoarcă la club după duelul cu Irlanda de Nord. Mai mult, “Generalul” l-a chemat la lot și pe Adi Popa, astfel că numărul roș-albaștrilor a crescut la 7 în lotul reprezentativei. Sâmbătă, în echipa tricoloră au jucat 5 steliști.

  De remarcat că sătmărenii Gardoş şi Bicfalvi sunt în lot şi ar putea intra în această seară în amicalul cu nordicii.
  De partea cealaltă , Danemarca vine la Bucureşti după succesul, 3-1 de la Belgrad în faţa Serbiei, nordicii fiind acum pe primul loc în grupa de calificare la EURO. Interesant e că ambele echipe au motive de… revanşă. Naţionala noastră e cu gândul la acel 2-5 din preliminariile EURO 2004 în vreme ce Danemarca nu poate trece peste eliminarea de la Bucureşti, 1-3 în preliminariile Mondialului din 1990.

  Meciul amical cu Danemarca este programat în această seară de la ora 20:30 şi va fi transmis de PROTV.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img