More


  Revenire spectaculoasă a oaspeţilor

  =

  orasu-nou

  Etapa a 11-a a Ligii a IV-a Elite a programat din nou un derby la Oraşu Nou. Talna a întâlnit Luceafărul Decebal, un duel între locul doi şi trei. S-a terminat 3-3, după ce gazdele au condus cu 3-1. A fost un duel între profesorul Dacian Nastai şi elevul Cosmin Iuhas. Sigur, nu au lipsit nici nervii pe cele două bănci, fazele controversate, execuţiile de excepţie, ratările şi golurile frumoase, care demonstrează încă o dată de ce fotbalul este cel mai iubit, spectaculos şi popular sport.

  Gazdele au început bine meciul, iar în minutul 10 Pop deschide scorul după o greşeală a portarului Cionca. Peste alte zece minute atacantul Ghiriti ratează o ocazie rarisimă, iar în minutul 27 noul intrat Istvanfi face 2-0 pentru Oraşu Nou. Găvruş reduce din diferenţă în minutul 33 cu un şut de la marginea careului, după o fază prelungită de atac a oaspeţilor.

  Până la pauză Oraşu Nou mai loveşte o dată, prin Ghiriti care pune latul la o centrare venită de pe stânga.

  În partea a doua, oaspeţii reclamă un penalty la căderea în careu a lui Dănilă, însă arbitrul băimărean Dănuţ Maghear nu acordă nimic. Şi gazdele cer lovitură de pedeapsă la intervenţia stângace asupra lui Ghiriti. În minutul 78 Cosma trimite un trasor în bară, iar la faza următoare, Decebalul reduce din diferenţă prin Godje. 3-2 şi oaspeţii prind aripi. În minutul 82, surprinzător, Luceafărul egalează prin Ciocotişan după un şut din interiorul careului.

  În prelungiri s-a petrecut poate cea mai controversată fază a partidei. Pe partea drepată a atacului oaspete, undeva în marginea careului de 16 metri a avut loc un duel la limită, iar arbitrul Maghear a dictat lovitură de la 11 m pentru Decebal. În acel moment fundaşul Smuczer de la gazde cere socoteală arbitrului asistent şi este eliminat pentru cumul de galbene. În plus, suspendatul Pajzos apare şi el în preajma arbitrilor pentru a cere explicaţii. După care, surprinzător, centralul se răzgândeşte şi acordă lovitură liberă şi nu penalty, moment în care banca Decebalului ia foc. Nimic notabil din acea fază şi partida se încheie 3-3, ambele echipe fiind nemulţumite de rezultat.

  Gurilele rele spun că arbitrul nu a acordat penalty la acea fază pentru că i-a fost teamă să ia o asemenea decizie. Dacă e să fim sinceri, “centralul-tuşier“ Sergiu Neichi a arbitrat mult peste ce au arătat băimărenii cu Maghear în frunte.

  Oraşu Nou: Şofran – Marton, Smuczer, Cseh, Ghiriti, Homorozan, M. Pop, S. Erdei, P. Pop, M. Erdei (18 Istvanfi), Cozma.

  Decebal: Cionca (46 Olaru) – Carosan (28 Ciocotişan – 90 Chiriloaie), Godje, Dănilă, Glodeanu, Lihet, Găvruş, Potra, Tasi (63 Pura), Glodean, Dumitran (49 S. Pop).

  Meciul a fost arbitrat de Dănuţ Maghear (Baia Mare), ajutat la cele două linii de Daniel Balaj (Baia Mare) şi Cristian Mureşan (Cavnic). Observator din partea AJF-ului sătmărean a fost desemnat fostul divizionar Constantin Por.

  Untitled-1  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img