More


  Rusescu s-a operat şi e la reanimare. Gabi Mureşan a primit o suspendare drastică pentru lovitura aplicată stelistului

  =

  2

    Golgheterul Stelei în

  Europa League

   , Raul Rusescu, a fost operat miercuri, în cadrul Clinicii de Chirurgie Orală şi Maxilo-Facială a Spitalului Militar. Intervenţia chirurgicală a fost coordonată de Liliana Moraru, şefa Secţiei.

  UPDATE 15:15 Gabi Mureşan a fost judecat miercuri de către Comisia de Disciplină a FRF şi a primit o suspendare drastică pentru lovitura cu cotul aplicată lui Rusescu la meciul ASA Târgu Mureş – Steaua, scor 1-0. Mijlocaşul a fost suspendat 16 etape. Totuşi, la articolul în care a fost încadrat Mureşan, el a primit pedeapsa minimă. Steaua solicitase suspendarea lui Mureşan şi a lui N’Doye între 16 şi 24 de etape. Jucătorul african a scăpat mai ieftin. A luat 6 etape de suspendare, fiind încadrat la un alt articol decât colegul său. Cei de la ASA Târgu Mureş vor face apel doar pentru N’Doye. Marius Lăcătuş primise 15 etape în 1999, după ce l-a accidentat grav pe Vasile Ardeleanu, de la FCM Bacău. Iniţial, Lăcătuş luase 24 de etape, dar la recurs a rămas cu 15. Puteţi găsi aici o listă cu toate suspendările din fotbalul românesc.


  Gabi Mureşan a primit pedeapsa minimă la articolul la care a fost încadrat, astfel că ASA Târgu Mureş nu va putea face apel. În schimb, la N’Doye se poate face apel pentru că el a primit pedeapsa maximă, de 6 etape.

  Soţia a stat alături de Raul toată ziua

  Decizia operării lui Raul a fost luată în urma repetatelor consulturi de specialitate care au stabilit necesitatea efectuării operaţiei, deoarece jucătorul, care a fost foarte aproape de a-şi pierde ochiul în urma loviturii lui Mureşan (în meciul ASA – Steaua 1-0), continua să prezinte diplopie (vedere dublă).

  Intervenţia chirurgicală a constat în “eliberarea ţesutului adipos infra-orbitar herniat din focarul de fractură şi osteosinteză cu placă cu şuruburi. Perioada estimată de recuperare post-operatorie este de o lună de zile“, aşa cum s-a precizat pe pagina oficială de Facebook a campioanei.

  Iniţial, operaţia fusese programată pentru marţi, dar a fost amânată, pentru că unul dintre elementele care ar fi trebuit să îl ajute pe vârf în recuperare – obiect comandat din străinătate – a sosit în România abia în cursul după-amiezii de marţi.

  Raul Rusescu a intrat în sala de operaţie miercuri, la ora 10:30, şi procedura a durat aproape două ore şi jumătate. Soţia fotbalistului, Roxana, a fost prezentă la clinică toată ziua. Doctorii susţin că operaţia e una reuşită. Rusescu e la odihnă şi va mai fi ţinut sub observaţie şi joi. Din estimări, el nu va mai putea juca fotbal până la sfârşitul anului.

  5 reuşite are Raul Rusescu în Europa League, fiind golgheterul competiţiei

  Intervenţia a prezentat riscuri, după cum a precizat preşedintele de imagine al clubului din Ghencea, Helmuth Duckadam. Fostul mare portar se temea chiar că vârful de atac ar putea sta deoparte mai mult de o lună, cât a fost cel mai pesimist pronostic al medicilor.

  Starea lui Raul e destul de gravă, era foarte speriat de această operaţie. Este una foarte, foarte complicată şi delicată în acelaşi timp. Un nerv de la ochiul său este afectat şi nu este deloc de joacă. Este o accidentare gravă, care l-a scos din circuit cel puţin până la anul“, explica Duckadam marţi, conform Sport.ro.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img